Draugą avarijoje pražudęs girtas 16-metis siautėjo ligoninėje

Neaišku, kaip iš pažįstamo motinos automobilį Kūčių vakarą gavęs šešiolikametis Telšių rajone sukėlė avariją, kurios metu žuvo jo metais vyresnis draugas. Atsidūręs ligoninėje agresyvus nepilnametis pradėjo siautėti ir niokoti medikų turtą.

Draugą avarijoje pražudęs girtas 16-metis siautėjo ligoninėje.<br>Telšių apskrities VPK nuotr.
Draugą avarijoje pražudęs girtas 16-metis siautėjo ligoninėje.<br>Telšių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 25, 2014, 10:23 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 7:47 AM

Kaip jau skelbė lrytas.lt, trečiadienį 18 val. 15 min. Telšių r., kelio Šiauliai–Palanga 65-ajame kilometre, nereguliuojamoje sankryžoje Jampolė–Degaičiai–Šiauliai–Palanga, išvažiuodamas iš šalutinio Jampolės kaimo kelio į pagrindinį, automobilio „Audi 80“ neblaivus (nustatytas 1,24 promilės girtumas), teisės vairuoti neturintis 16 metų vairuotojas iš Telšių r., neįsitikinęs savo ir kitų eismo dalyvių saugumu, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio techniškai tvarkingo, privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu apdrausto mikroautobuso „VW Crafter“, kurį vairavo blaivus, turintis teisę vairuoti transporto priemonę 37 metų Pakruojo rajono gyventojas, ir susidūrė.

Kaip pranešė Telšių policija, automobilių susidūrimo metu, ant važiuojamosios kelio dalies pažirus automobilių detalėms, pro šalį važiuojantis techniškai tvarkingas, privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu draustas automobilis „VW Passat“, vairuojamas blaivaus, turinčio teisę vairuoti transporto priemones 38 metų klaipėdiečio, kliudė iš automobilio „Audi 80“ iškritusį automobilinį dujų balioną, ir dėl to buvo apgadintas.

Eismo įvykio metu nuo patirtų sužalojimų įvykio vietoje žuvo „Audi 80“ keleivis – 17 metų Telšių rajono gyventojas.

„Audi 80“ vairuotojas buvo nuvežtas į Regioninės Telšių ligoninės priėmimo skyrių, bet medikų apžiūros atsisakė, elgėsi agresyviai, keikėsi necenzūriniais žodžiais, grasino dirbančiam personalui, spardėsi, tyčia apgadino palatos sieną, sieninę lempą.

Policija informuoja, kad savo įžūliu elgesiu, grasinimais ir vandališkais veiksmais nepilnametis rodė nepagarbą aplinkiniams ir sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką. Todėl dėl viešosios tvarkos pažeidimo jaunuolio atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Avarijos aplinkybes tiriantys pareigūnai aiškinasi, kokiu būdu nepilnametis gavo automobilį, priklausantį jo pažįstamo motinai.

Dėl eismo įvykio, kurio metu žuvo žmogus, taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas, šešiolikmetis uždarytas į areštinę.

Tuo tarpu lrytas.lt skaitytojai, gerai žinantys nelaimės apylinkes ir čia gyvenančius žmones, teigia, kad nepilnametis tarsi pats prašėsi nelaimės.

„Šitas jaunuolis turėjo ir motorolerį, su kuriuo lakstydavo po kaimą. Be jokių šalmų, draudimų, užsisodindavo vaikus kaimynų ir vežiodavo. Beje, toje sankryžoje tai jau ne pirma mirtina avariją. Prieš porą metų čia žuvo 18 metų jaunuolis iš kito kaimo. Anksčiau čia beveik visi laikė degtinę. Nužudytų žmonių šitam kaime irgi nemažai", - redakcijai pranešė skaitytojas.

Buvote avarijos vietoje? Turite nuotraukų ar vaizdo medžiagos? Viską siųskite el. paštu news@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.