Nužudyta „TV pagalbos“ žurnalistė, ieškoma įtariamojo Nerijaus

Sekmadienį policija pranešė apie dvigubą žmogžudystę Kauno rajone. Laidos „TV pagalba“ žurnalistė  Viltė Stankutė-Butkienė sekmadienį rasta negyva. Kauno policija patvirtino, kad 31 metų moters ir 37 metų vyro palaikai rasti Kauno rajone apie 15 valandą. Šaltinis teisėsaugoje patikslino, jog nelaimė įvyko ramioje Giraitės gyvenvietėje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 28, 2014, 8:10 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 2:30 AM

Teigiama, jog buvo rasti vyro ir moters kūnai su durtinėmis žaizdomis kaklo srityje. Oficialiai policija nurodo, kad ant G.P., gimusio 1977 m., ir V.B., gimusios 1983 m., kūnų buvo smurto žymės.

Įtariama, kad kūnai ten gulėjo jau kurį laiką. Pasak ekspertų, nėra abejonių, kad pora mirė ne sekmadienį. 

Tyrime dalyvaujantys policijos pareigūnai lrytas.lt patvirtino, jog vyksta intensyvios įtariamojo paieškos. Tai patvirtino Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato laikinasis vadovas Darius Žukauskas. Tačiau kriminalistai nedetalizavo, ar jau nustatyta įtariamojo asmenybė. Tačiau teigė, kad jo paieškoms sutelktos gausios pareigūnų pajėgos.

Pasak patyrusio kriminalisto D.Žukausko, dirba ne vien Kauno apskrities policininkai, bet ir kitų regioninių padalinių pareigūnai, į pagalbą pasitelkti elitiniu vadinamo Kriminalinės policijos biuro darbuotojai.

Kauno apskrities policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo. Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūra. 

Lrytas.lt žiniomis, nemažai vertingos informacijos dvigubą žmogžudystę tiriantiems policijos pareigūnams suteikė mobiliojo ryšio bei interneto paslaugas teikiančios bendrovės.

Pirminiais duomenimis, šiuo nusikaltimu įtariamas Kaišiadorių rajono gyventojas Nerijus Kalaušis (gimęs 1978 m.), kuris iš įvykio vietos pasišalino žalios spalvos automobiliu „VW Passat“ (2001 m., HGU 457). 

V.Stankutė nužudyta Kauno pakraštyje, ramioje Giraitės gyvenvietėje esančiuose savo namuose. 

Giraitės kaime, kur įvyko kraupi tragedija, veikia ir Lietuvos Jehovos liudytojų religinės bendrijos centrinė būstinė bei jos darbuotojų gyvenamasis kompleksas. Gyvenvietės pašonėje stūkso šovinius gaminanti Giraitės ginkluotės gamykla.

Kolegos sukrėsti

„Dar prieš tris dienas bičiuliai vieni kitus sveikino su Kalėdomis, o šiandien mane pasiekusi žinia tiesiog šokiravo. Prieš kelias dienas gavau Viltės žinutę su šventiniu sveikinimu, jį pasirašė ir jos septynerių metų dukrelė“, – sunkiai rinko žodžius žurnalistas Egidijus Knispelis.

Jo teigimu, šventinis sveikinimas buvo labai paprastas, bet be galo nuoširdus ir to, kaip įvykiai pasisuko vėliau, nebuvo galima susapnuoti net baisiausiame sapne.

E. Knispelio teigimu, visa laidos kūrėjų komanda yra sukrėsta žinios apie kolegės mirtį.

Žurnalistė Viltė Stankutė prieš keletą metų darbavosi ir „Lietuvos ryto“ redakcijoje Kaune. 

Kaune dirbanti „Lietuvos ryto“ televizijos žurnalistė Kristina Karlonė kolegę prisiminė kaip labai šiltą ir draugišką asmenybę: „Viltė mane pavadavo du kartus, kai ėjau motinystės atostogų. Tai buvo labai šiltas, mielas ir visuomet optimistiškai nusiteikęs žmogus. Žinia apie jos mirtį mane pritrenkė, vos prieš kelias dienas buvau ją sutikusi Kaune su dukrele. Sunku patikėti, kad jos nebėra.“ 

Po skyrybų kabinosi į gyvenimą

Žinia apie tragišką V.Stankutės žūtį šokiravo ir kaunietį lrytas.lt žurnalistą Nerijų Povilaitį. Jis pripažino negalintis patikėti, jog ne vienus metus pažinotos kolegės jau nebėra tarp gyvųjų.

„Viltę prisimenu kaip nuolat besišypsančią, net ir sunkiais gyvenimo momentais optimizmo neprarandančią moterį. Manau, kad ji tokia amžiams išliks visų ją pažinojusių kolegų širdyse“, – sakė N.Povilaitis.

V.Stankutę pažinoję kolegos pripažino – jaunai žurnalistei teko išgyventi asmeninių santykių dramą. Po skyrybų su vyru ji buvo patekusi į itin sunkią  padėtį.

„Man Viltė buvo užsiminusi, jog dirbanti iki vėlumos ir priversta samdyti žmogų, kuris jos dukrą iš vaikų darželio parveža namo. Minėjo apie finansinę naštą, likusią paskolą, namų bei vaiko išlaikymo išlaidas. Po kurio laiko labai nuoširdžiai džiaugėsi, jog pavyko rasti mėgstamą ir gerai mokamą darbą televizijos laidoje. Prieš kurį laiką Viltę bei jos dukrelę prekybos centre sutikau su jomis besirūpinusiu jaunu vyru. Tuomet apsidžiaugiau, kad asmeninis gyvenimas vėl stojo į savo vietas“, – sakė buvęs V.Stankutės kolega N.Povilaitis.

Žurnalistą pribloškė vėlų sekmadienio vakarą, prieš pat vidurnaktį, išplatinta įtariamojo nuotrauka.

„Esu tikras, jog tai tas pats aukštaūgis vyras, kurį kadaise sutikau kartu su Vilte ir jos dukra. Stambokas kūno sudėjimas, trumpai skusti plaukai, primityvokas leksikonas. Galbūt todėl šis žmogus man tikrai nepaliko rimto vyro įspūdžio, panašėjo į nevykėlį emigrantą ar net kriminalinį nusikaltėlį“, – prisiminė buvęs velionės kolega.

Jeigu turite kokios nors informacijos apie galimo įtariamojo buvimo vietą, pareigūnai prašo informuoti juos bendruoju pagalbos telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.