N. Kalaušis teisme ašarojo, o po teismo – spjaudėsi

Kauno apylinkės teismas sprendė, kokią kardomąją priemonę skirti dviejų žmonių nužudymu įtariamam 36 metų Nerijui Kalaušiui. Prokuroras prašė leidimo jį suimti trims mėnesiams ir šis prašymas buvo patenkintas.

Teismas leido suimti N.Kalaušį.<br>P.Mantauto nuotr.
Teismas leido suimti N.Kalaušį.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Dec 31, 2014, 11:01 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 8:00 PM

Kauno apylinkės teismas taip pat atsižvelgė į tai, jog asmuo kaltinamas labai sunkiu nusikaltimu, į jo buvusius teistumus, N.Kalaušio asmenybę.

Vyriškis į teismą buvo atvežtas apie 10 valandą. Striuke vilkėjęs ir mėlynus džinsus mūvėjęs N.Kalaušis slėpė veidą, jis nieko nekalbėjo.

Sulaikytasis nekėlė rūpesčių ir konvojaus pareigūnams. Pastariesiems šis vyriškis nebuvo kažkuo išskirtinis, nesipriešino. 

Liudininkai pasakojo, kad per teismo posėdį įtariamasis raudojo ir prisipažino susigadinęs gyvenimą. Vyriškiui gresia nelaisvės iki gyvos galvos bausmė. N.Kalaušis kaltės neneigė ir net neprieštaravo, kad būtų suimtas.

Vis dėlto išvedamas iš teismo jis vėl buvo labai piktas. Vos pamatęs į jį nukreiptus kamerų objektyvus, spjovė operatorių link ir ir susirinkusiesiems pasiuntė kažką panašaus į rusišką keiksmažodį. Dviejų pareigūnų už parankių vedamas įtariamasis po kelių sekundžių dar kartą spjovė į reporterius.

N.Kalaušis buvo sulaikytas pirmadienį vidurdienį Kaišiadoryse. Manoma, kad jis apimtas pavydo peiliu subadė buvusią savo draugę, televizijos laidų vedėją Viltę Stankutę-Butkienę bei jos bičiulį 37 metų Giedrių Pavasarį.

Šiandien žiauraus nusikaltimo aukos laidojamos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.