Iš banko grįžtančios pensininkės patykojo plėšikai

Šiaulių rajone, Kuršėnuose nuo plėšiko nukentėjo banke pinigus išsikeitusi 79 metų moteris.

Pinigų išsikeisti į banką atėjusi pensininkė patraukė čia lūkuriavusių plėšikų dėmesį.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Pinigų išsikeisti į banką atėjusi pensininkė patraukė čia lūkuriavusių plėšikų dėmesį.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jan 13, 2015, 9:36 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 6:36 AM

Iš banko grįžtanti pensininkė buvo užpulta pirmadienį 12 val. 22 min. Birutės gatvėje, savo namo kieme.

Užpuolikas iš garbaus amžiaus moters atėmė rankinę, kurioje buvo mobiliojo ryšio telefonas, 2 tūkstančiai 200 eurų ir dokumentai.

Paaiškėjo, kad pinigų į banką išsikeiti atėjusią pensininkę du plėšikai ėmė sekti jau banko skyriuje. Kriminalistams padėjo vaizdo įrašas

Apie nusikaltimą policijai pranešusi moteris sakė, nepažįstamas jaunuolis ją užpuolė grįžtančią iš banko. Moteris nurodė patyrusi 2 tūkstančių 316 eurų nuostolį.

Gavę šį pranešimą pareigūnai iškart nuskubėjo į banko, kuriame kuršėniškė keitėsi pinigus, skyrių.

Peržiūrėję vaizdo kamerų įrašus pareigūnai pamatė, kaip du jau anksčiau į kriminalistų akiratį dėl įvairių nusikaltimų patekę jaunuoliai akylai stebi pinigus besikeičiančią močiutę.

Vienas vaikinas stovėjo interesantų eilėje, kitas - sėdėjo, tačiau abu nenuleido akių nuo senolės.

Šis vaizdo įrašas kriminalistams padėjo atskleisti nusikaltimą. Dalį pinigų vagys jau spėjo išleisti Jau po kelių valandų Šiaulių rajone, Drąsučių kaime, policininkai sulaikė sulaikė pirmąjį įtariamąjį - 24 metų kuršėniškį P.U.

Pas sulaikytąjį buvo rasta 420 eurų. Kur įtariamasis padėjo kitus iš pensininkės atimtus pinigus, aiškinasi tyrėjai. Yra duomenų, kad šis vagišius netrukus po nusikaltimo su dviem vaikinais ir mergina lankėsi Šiaulių prekybos ir pramogų centre ir čia leido pinigus.

Ar dalį iš pensininkės atimtų pinigų vagišius išleido, ar atidavė ją savo bendrininkui, kuris banko skyriuje taip pat sekė senolę, paaiškės per ikiteisminį tyrimą.

Pinigų pagrobimu įtartas P.U. Uždarytas į areštinę. Kitas įtariamasis - 23 metų Kuršėnų gyventojas - yra ieškomas. Dėl atviro svetimo turto pagrobimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Už tokį nusikaltimą baudžiama baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.