Moteris patikėjo, kad žiurkes veisti pelninga ir pasigailėjo

Molėtų rajono gyventoja nutarė užsiimti neįprastu, tačiau greitą pelną žadančiu verslu – auginti veislines beplaukes žiurkes. Bet patikėjusi vadinamaisiais verslininkais moteris prarado 2600 eurų.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė („Lietuvos rytas“)

Jan 25, 2015, 1:30 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 3:07 AM

Šią savaitę į policiją kreipėsi vieno Molėtų rajone esančio miestelio gyventoja 48-erių Janina. Ji praėjusių metų spalio mėnesį pasirašė su viena įmone sutartį dėl veislinių beplaukių žiurkių veisimo ir auginimo.

Ši įmonė įsipareigojo parduoti neįprastam eksperimentui pasiryžusiai verslininkei startinį verslo paketą. Jame turėjo būti sutartas skaičius žiurkių – patinų bei patelių ir jiems auginti skirta įranga – narvai, girdyklos, šėryklos.

Už verslo pradžią moteris įmonei tuo metu pervedė 7200 litų (2085 eurus).

Neįprastą verslo idėją Janina rado internete viename pokalbių forume. Moteris parašė elektroninį laišką nurodytu adresu.

Kurį laiką ji susirašinėjo su neįprasto verslo Lietuvoje iniciatoriais. Jie tikino, kad beplaukės žiurkės yra labai paklausios Anglijoje. Protingus gyvūnus noriai perka britai ir augina juos kaip naminius gyvūnėlius.

„Apsisprendžiau auginti ir parašiau, kad atvažiuotų pasirašyti su manimi sutarties. Atvažiavusiam maždaug 40-mečiam vyrui sumokėjau avansą – 1000 litų. Po kurio laiko jis man atvežė įrangą.

Kai sumokėjau likusius pinigus, atvežė ir pačius gyvūnus. Už kiekvieną mokėjau po 35 litus“, – prisimena Janina.

Ta pati įmonė įsipareigojo supirkti moters užaugintas žiurkes – ne mažiau nei 100 gyvūnų per mėnesį, už kiekvieną nurodyto amžiaus žiurkę pažadėjo mokėti po 17 litų. Verslo partneris moteriai aiškino, kad pelnas bus didžiulis, nes šios rūšies graužikai dauginasi greitai.

Janina įvykdė visas sutartyje nurodytas sąlygas. Ji vieną savo namų kambarį skyrė naujiesiems augintiniams.

Šiuo metu Janinos veislyne yra 265 žiurkės, tačiau supirkėjai dingo kaip į vandenį. Jie neatsiliepia į elektroninius laiškus, o telefonas išjungtas.

„Kai pradėjau ieškoti internete, kas galėtų supirkti mano užaugintas žiurkes, supratau, kad esu apgauta.

Pamačiau, kad yra ir daugiau pardavėjų, siūlančių pirkti šių gyvūnų. Vienos žiurkės kaina – keli eurai. Tada parašiau tiems pardavėjams ir išsiaiškinau, kad ir jie buvo panašiai apgauti. Niekam tų žiurkių nereikia“, – pasakojo Janina.

Moteris neslėpė skambinusi net į Zoologijos sodą ir siūliusi žiurkes gyvūnams šerti, bet sužinojo, kad smaugliams tinka tik plaukuotos žiurkės. Už pradinį verslo paketą sumokėjusi per 2000 eurų, Janina patyrė ir daugiau nuostolių. Ji apskaičiavo, kad gyvūnėlių pašarui, kraikui ir šildymui ji išleido dar 600 eurų.

2600

Tiek eurų prarado Molėtų rajono gyventoja, susigundžiusi auginti beplaukes žiurkes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.