Nuosprendį išgirdęs J. Radzevičius: „Kalėjimas yra mano viduje“

Laisvės atėmimas trejiems metams ir aštuoniems mėnesiams jo vykdymą atidedant trejiems metams. Taip nusprendė Vilniaus miesto apylinkės teismas, išnagrinėjęs avariją sukėlusio ir žmogų pražudžiusio Jono Radzevičiaus bylą. Buvęs televizijos laidų vedėjas kalėjimo išvengė.

J.Radzevičius pripažino savo kaltę ir atsiprašė aukos artimųjų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
J.Radzevičius pripažino savo kaltę ir atsiprašė aukos artimųjų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Jan 30, 2015, 8:50 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 3:38 PM

Teismas taip pat įpareigojo J.Radzevičių trejus metus nuo 24 iki 6 val. būti namuose ir uždraudė vartoti psichotropines medžiagas. Trejus metus jis negalės vairuoti automobilio. Be to, į nuo nusikaltimų nukentėjusių asmenų fondą turės sumokėti 570 eurų. 

Prokuroras teismui buvo siūlęs J.Radzevičių nuteisti 4 metų laisvės atėmimo bausme, o jos vykdymą atidėti dvejiems metams.

„Truputį lengviau“

Nuosprendį išgirdęs J.Radzevičius lengviau atsikvėpė. „Truputį lengviau, kad tai nėra reali laisvės atėmimo bausmė“, – trumpai ištarė buvęs TV laidų vedėjas.

Dėl laisvės apribojimo ir teisės vairuoti panaikinimo jis tvirtino neprieštaraujantis. „Vertinant tai, kas įvyko, man nuo to blogiau nebus“, – sakė J.Radzevičius. Televizijos laidų vedėjas teigė, jog dabar reikia galvoti ne apie jį, o apie žuvusįjį ir jo artimuosius: „Kalėjimas yra mano viduje.“ 

Žuvusiojo S.Korolevičiaus artimieji po teismo nuosprendžio dar kartą pakartojo, jog neturi pretenzijų J.Radzevičiui. 

Pagrindinė avarijos priežastis – ne girtumas

Teismas pripažino, kad pėsčiasis, kuris po avarijos mirė ligoninėje, ėjo per perėją, o J.Radzevičius jo nepraleido. Be to, teismas taip pat nusprendė, kad ne J.Radzevičiaus girtumas, o jo padarytas Kelių eismo taisyklių pažeidimas buvo pagrindinė avarijos priežastis.    

Teismas neatleido jo nuo baudžiamosios atsakomybės, kaip buvo prašęs advokatas, nes savo elgesiu jis sukėlė žmogaus mirtį.

„Jį atleidus nuo atsakomybės, būtų pažeisti teisingumo principai ir visuomenės interesai nuteisti nusikaltimą padariusį asmenį“, – aiškino teisėjas Mindaugas Striaukas.  

Neskirdamas laisvės atėmimo bausmės, teismas įvertino tai, kad J.Radzevičius augina penkis vaikus, iš jų keturi – mažamečiai, jis dirba, vedęs, dalyvauja labdaringoje veikloje. Dėl žalingų įpročių jis nėra įrašytas į jokią įskaitą.

Kaltę pripažino

J.Radzevičius iš karto pripažino savo kaltę ir neneigė avarijos aplinkybių, todėl jo bylą teismas išnagrinėjo pagreitinta tvarka – per vieną posėdį.

Praėjusių metų liepos 4-osios rytą neblaivus vairuodamas automobilį „Opel Zafira“ jis partrenkė pėsčiųjų perėja einantį 67 metų Stanislavą Korolevičių.

Ekspertai nustatė, kad pensininkas buvo blaivus, o J.Radzevičiui nustatytas sunkus girtumas – 2,53 promilės alkoholio.

„Būsiu atvira: mano brolis girtavo, bet tą rytą buvo blaivus. O J.Radzevičius juk ne koks girtuoklis. Gal čia toks likimas?“ – svarstė žuvusiojo sesuo Zofija Korolevič-Jucevič.

Kur praleido naktį?

Teisme J.Radzevičius pasakojo, kad diena nelaimės išvakarėse buvo sunki ir įtempta. Ryte jis savo šeimą nuvežė į Šiaulius, o grįžęs į darbą sulaukė skambučio, kad iš gyvenimo pasitraukė jo buvęs bendramokslis.

„Nuo to laiko, kai prieš 19 metų mirė mano tėvas, laidotuvės mane labai slegia“, – teigė laidų vedėjas.

Norėdamas nusiraminti jis išėjo pasivaikščioti, nuėjo į džiazo koncertą Šv.Kotrynos bažnyčioje. Po koncerto nusprendė dar pasivaikščioti ir užsuko į kavinę išgerti alaus.

„Praradau laiko sąvoką ir to alaus išgėriau gerokai per daug. Namo grįžti neskubėjau, nes vaikų nebuvo, todėl užėjau dar į kitą kavinę“, – pasakojo teisiamasis.

Tiesa, portalui lrytas.lt liudininkai pasakojo, kad lošti mėgęs 38 metų vyras 2014 metų naktį iš liepos 3-iosios į 4-ąją leido ir prie pokerio bei ruletės stalų.

Automobilį jis buvo palikęs Vilniaus centrinės universalinės parduotuvės aikštelėje. Po baruose praūžtos nakties jis grįžo prie automobilio pasiimti namų raktų. Įsėdus į automobilį jam kilo mintis nuvažiuoti iki prekybos centro „Panorama“ ir mašiną palikti ten.

Automobiliu jis nuvažiavo tik apie 300 metrų ir pajuto du smūgius – kai partrenkė pėsčiąjį ir kai automobilis užšoko ant kelkraščio. Automobilio saugos pagalvės nuo smūgio neišsiskleidė, vairuotojas veidu trenkėsi į vairą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.