Pagrasinta susprogdinti Panevėžio apylinkės teismą

Panevėžyje iš pat ryto buvo sutrikdytas Panevėžio apylinkės teismo darbas. 8 valandą 35 minutės gautas pranešimas, kad teismo patalpose yra padėtas sprogmuo. Į Laisvės aikštę prie teismo pastato atskubėjusios specialiosios tarnybos užėmė savo pozicijas. Policija aptvėrė pastatą.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Feb 4, 2015, 9:53 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 4:54 AM

Teismo darbuotojai ir visi jame buvę žmonės buvo evakuoti. Jiems buvo pasakyta, kad darbas bus atnaujintas tik po pietų pertraukos, 13 valandą. Apie vidurdienį paaiškėjo, kad pranešimas apie sprogmenį – melagingas.

Teisėja Silvija Jakštienė sakė, kad po pietų ji turėjo numatytą teismo posėdį, kuriame būtų nagrinėjama vadinamojo Panevėžio „sprogdintojo“ Nerijaus Einorio byla. 31 – erių Respublikinės Panevėžio ligoninės sargas kaltinamas melagingai pranešinėjęs apie įvairiose miesto vietose tariamai padėtus sprogmenis. Dėl to buvo sutrukdytas daugelio tarnybų darbas.

N.Einoris kaltinamas, kad 2012 – 2014 metais net šešis kartus melagingai pranešė apie neva padėtus sprogmenis keliuose miesto prekybos centruose, turguje, Valstybinėje mokesčių inspekcijoje. Prasidėjusio teismo pirmuose posėdžiuose teisiamasis prisipažino tik dėl dviejų pranešimų. Vyras tvirtino, kad kiti prisipažinimai iš jo buvo išgauti tyrėjų spaudimu.

N.Einoris labai gailėjosi dėl savo skambučių. Atėjęs į prekybos centro „Senukai“ vadovės kabinetą, vyras prisipažino esąs tas žmogus, kuris prieš porą metų melagingai pranešė apie parduotuvėje padėtą sprogmenį. Jis nuoširdžiai atsiprašinėjo ir siūlėsi už kaltę atidirbti.

Kadangi teisiamasis iki šiol vaikšto laisvėje, neatmetama, kad jis ir vėl galėjo pranešti apie tariamą sprogimą.

Papildyta: Kaip vakarop pranešė Panevėžio apskrities VPK, Panevėžio miesto policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai jau po pietų sulaikė įtariamąjį.

Pasak policijos pranešimo, į Bendrąjį pagalbos centrą skambinęs asmuo kalbėjo nerišliai ir neaiškiai, todėl centro darbuotojams teko dar kartą perklausyti pokalbio, kad įsitikintų, jog grasinama susprogdinti Panevėžio apylinkės teismą.

Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ sprogmenų paieškos ir neutralizavimo skyriaus pareigūnai sprogmens nerado. 11.03 val. planas „Skydas“ atšauktas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę.

Nustatyta, kad Bendrajam pagalbos centrui skambino ir apie sprogmenį pranešė panevėžietis, kuris tą dieną galimai turėjo dalyvauti teismo procese. Po intensyvių pareigūnų paieškų, įtariamasis sulaikytas. Pareigūnai tęsia tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.