Jurgos Lago saloną Klaipėdoje nusiaubė plėšikas

J.Lago žavėjosi policijos darbu.

J.Lago juvelyrinių dirbinių yra įsigiję Ispanijos princesė Letizia, JAV politikė Hillary Clinton, Kazachstano prezidentas Nursultanas Nazarbajevas.<br>D.Umbraso nuotr.
J.Lago juvelyrinių dirbinių yra įsigiję Ispanijos princesė Letizia, JAV politikė Hillary Clinton, Kazachstano prezidentas Nursultanas Nazarbajevas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dalia Gudavičiūtė

Feb 9, 2015, 7:28 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 4:46 PM

„Kai turi savo verslą – esi įpratęs prie įvairių situacijų. Bet šis apiplėšimas ypatingas: vidury dienos miesto centre plėšikas grasina pardavėjai, suriša, lyg niekur nieko atsirakina vitrinas ir išsirenka vertingiausius papuošalus, o saugos tarnyba vėluoja atvažiuoti“, – pasakojo pasakojo viena žymiausių Lietuvos juvelyrių.

J.Lago žavėjosi policijos darbu.

Jos tikinimu, tyrėjos moterys dirbo profesionaliai ir operatyviai. Vagies išneštus telefonus ir peilį rado jau po kelių minučių.

Tačiau 50 tūkst. eurų įvertintų autorinių dizainerių papuošalų iš aukso ir brangakmenių policija dar nerado.

Prabangiai įrengtas salonas Klaipėdoje yra vos keli žingsniai nuo Teatro aikštės, kur savaitgalį vyko Šviesų festivalis.

Plėšikas apsimetė pirkėju

Juvelyrinių dirbinių salono „Yurga“ pardavimų vadybininkė Aušra Martinionienė pasakojo, kad praėjusią savaitę plėšikas lankydavosi kasdien. Jis paaiškino, kad ieško ypatingos dovanos savo tėvams Auksinių vestuvių proga ir prašė parodyti viską, kas brangiausia. Tomu prisistatęs pirkėjas ją net paskundė parduotuvės administracijai: esą, nemandagiai elgiasi su pirkėjais.

A.Martinionienė iš karto atkreipė dėmesį į vyro tatuiruotas rankas ir paskambino salono savininkams į Vilnių, o taip pat tarėsi su saugos įmone „Argus“.

Moteris nešiojosi kišenėje pultą ir nuolat laikė ranką ant mygtuko, kuriuo kviečiami apsauginiai.

Kai šeštadienį menamas Tomas atėjęs išsitraukė peilį ir pradėjo prie jos artintis, A.Martinionienė iš karto paspaudė pulto mygtuką, o po to dar spaudinėjo daugybę kartų.

Plėšikas iš karto pažadėjo nežaloti moters, jei ji nesipriešins, su lipnia juosta užlipino jai burną, surišo rankas ir kojas ir liepė gultis. Tada ramiai atsidarė brangiausių daiktų vitriną ir susirinko papuošalus, o iš kasos paėmė ten buvusius 400 eurų.

Išeidamas liepė gulėti dar 5 minutes, o tada gali veikti kaip nori.

A.Martinionienė išsivadavo iš pančių, užsirakino, ir tik tuomet atvažiavo apsaugininkai.

Pagal sutartį apsaugos darbuotojai buvo įsipareigoję atvykti per 7 minutes piko metu.

Plėšikas rinkosi atidžiai.

J.Lago teigimu, plėšikas rinkosi itin atidžiai. Paimti tik prabangūs unikalūs autoriniai dizainerių papuošalai.

Visi pagrobti darbai pažymėti J.Lago vardoženkliu „Paukštis“ kuris registruotas Lietuvos prabavimo rūmuose.

Visi gaminiai iš aukso ir brangakmenių. Turkiškas auksas ir grandinėlės plėšiko nedomino. Brangiausiai įkainoti auskarai – 5 tūkst. eurų.

Daugiausia pagrobta žiedų.

Senamiestis virto dykviete

Juvelyrikos darbų salonas Turgaus gatvėje įsikūrė prieš penkerius metus. Tai – pats Klaipėdos centras.

„Kur dar gali būti saugiau?“ – klausė J.Lago.

J.Lago žiniomis, Klaipėda jau seniai turi daug bėdų su Senamiesču. Jis tapo dykvietė visomis prasmėmis. Senamiestis merdi – visi tai mato ir visi kalba.

„Dienos metu apiplėšiama mano parduotuvė miesto centre ir brutaliausiu būdu surišama darbuotoja. Kiek žinau, tai – ne vienintelis apiplėšimas Senamiestyje. Nusikalstama veikla suaktyvėjusi.

Todėl mesčiau akmenį į Klaipėdos miesto valdžios daržą: arba nesusitvarko, arba nenori susitvarkyti.

Klaipėdos valdžia aiškina, kad jiems patinka ramus miestas. Bet tai tas pat, kaip apkūnaus žmogaus kalbos, jog jam patinka nejudėti. To priežastis – nenoras mąstyti. Galima būtų atverti Senamiestį į marias, padaryti patrauklesnį.

Pastebėjau ir ryšį su netoliese atidarytais dideliai prekybos centrais. Bet Klaipėdos valdžia to nepripažįsta“, – sakė verslininkė.

Apie tai J.Lago ne kartą rašė savo puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“. Klaipėdos meras į tai reagavo, išmesdamas verslininkę iš savo „Facebook“ draugų tarpo.

Lombardai dirba kiaurą parą

Dar vienas klausimas, kurį J.Lago norėtų paklausti: kodėl lombardams leidžiama dirbti kiaurą parą?

Juk tai nėra būtina žmonių sveikatai ar gyvybei.

„Kas ateis parduoti aukso naktį?“, – stebėjosi ji. Jos žiniomis, dalis iš jos salono pavogtų papuošalų realizuota lombarduose kituose miestuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.