Už vagystes ir plėšimus – laisvės atėmimo bausmės

Panevėžio miesto apylinkės teismas realiomis laisvės atėmimo bausmėmis „įvertino“ dviejų panevėžiečių bei kupiškėno nusikalstamas veikas – vagystes ir plėšimus.

Teismas, subendrinęs bausmes, kaltinamajam T. P. skyrė galutinę trejų su puse metų laisvės atėmimo bausmę, kurią jis turės atlikti pataisos namuose.<br>T.Stasevičiaus asociatyvi nuotr.
Teismas, subendrinęs bausmes, kaltinamajam T. P. skyrė galutinę trejų su puse metų laisvės atėmimo bausmę, kurią jis turės atlikti pataisos namuose.<br>T.Stasevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 4, 2015, 12:08 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 3:46 PM

Bylos duomenimis, praėjusių metų balandžio mėnesį 24 metų T. P., 22 metų S. L. ir nepilnametė U. L. Panevėžio mieste ir rajone, Kupiškio ir Biržų rajonuose įvykdė keturias nusikalstamas veikas.

Kaltinamieji pro langą įsibrovė į namą Panevėžio rajone, iš kur pagrobė pagalves ir du mobiliojo ryšio telefonus.

Vėliau kaltinamieji Panevėžio degalinėje „Ventus Nafta“ į automobilio kuro baką prisipylė 45,49 litro A95 rūšies benzino, tačiau už jį nesumokėjo ir iš degalinės teritorijos pasišalino. Kitoje degalinėje – „Baltic Petroleum“ – į automobilio kuro baką jie prisipylė 45,35 litro 95 rūšies benzino, už kurį taip pat nesumokėjo. Taip pat kaltinamieji pasielgė ir Kupiškio rajono degalinėje „Dalgirda“ – į automobilio kuro baką prisipylę 49,01 litro 95 rūšies benzino, iš degalinės išvažiavo už jį irgi nesumokėję.

Teismas taip pat nustatė, kad šie asmenys iš parduotuvės Kupiškio rajone ir dviejų parduotuvių Biržų rajone pagrobė beveik 1300 litų ir įvairių prekių: cigarečių ir alkoholinių gėrimų. Parduotuvėms padarytas beveik 700 eurų nuostolis.

Visų kaltinamųjų atsakomybę sunkinanti aplinkybė yra ta, kad nusikalstamas veikas jie padarė bendrininkų grupe.

Skirdamas bausmes teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamieji padarė nusikalstamas veikas, kurios yra tyčinės, priskiriamos apysunkiams ir sunkiems nusikaltimams, į pasekmes, žalos mastą, kaltinamųjų asmenybes, amžių.

T. P. teistas Švedijoje už narkotikų kontrabandą, S. L. anksčiau irgi teista, bausta administracine tvarka, U. L. neteista.

Teismas, subendrinęs bausmes, kaltinamajam T. P. skyrė galutinę trejų su puse metų laisvės atėmimo bausmę, kurią jis turės atlikti pataisos namuose.

Kaltinamajai S. L. teismas skyrė subendrintą ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, kurią teks atlikti pataisos namuose.

Nepilnametei kaltinamajai U. L. skirta subendrinta galutinė bausmė – laisvės atėmimas pusantrų metų. Bausmę jai teks atlikti Nepilnamečių pataisos namuose.

Kaltinamieji privalės atlyginti nukentėjusiesiems padarytą turtinę žalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.