Žemaičius pareigūnus apkvailinęs kaunietis mins teismo slenkstį

Per gyvenvietę mašina skriete skriejęs kaunietis apkvailino Telšių pareigūnus – papasakojo apie į reanimaciją mirštančiam ligoniui vežamą medicinos įrangą. Bet iki ligoninės palydėtas melagis neilgai pasidžiaugė, nes tiesa paaiškėjo netrukus.

Su pareigūnų palyda iki ligoninės atvažiavęs pažeidėjas buvo demaskuotas, bet bandė išsigelbėti dar kartą – ėmė brukti kyšį.<br>G.Šiupario asociatyvi nuotr.
Su pareigūnų palyda iki ligoninės atvažiavęs pažeidėjas buvo demaskuotas, bet bandė išsigelbėti dar kartą – ėmė brukti kyšį.<br>G.Šiupario asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2015-03-05 12:41, atnaujinta 2018-01-11 13:11

Viešvėnų (Telšių r.) gyvenvietėje antradienį patruliuodami Telšių policijos pareigūnai išvydo itin dideliu greičiu lekiantį visureigį „Nissan Qashqai“.

Kol pavijo grėsmę aplinkiniams keliantį automobilį, patruliai užfiksavo, kad jis gyvenvietėje lėkė 111 km/val. greičiu. Pažeidėją pavyko sustabdyti už kelių kilometrų, kai mašina įvažiavo į Rainius.

Pareigūnų reikalavimui sustoti paklusęs 34 metų kaunietis ėmė melsti, kad nebūtų fiksuojamas pažeidimas. Vyriškis papasakojo, kad Kelių eismo taisykles pažeidė gelbėdamas Regioninės Telšių ligoninės reanimacijoje gydomo paciento gyvybę – neva veža ligoniui gyvybiškai būtiną įrangą.

Geraširdžiai žemaičiai nusprendė, kad reikia palydėti į ligoninę skubantį vyriškį, – įjungė garso bei šviesos signalus ir nulėkė pas mirštantįjį.

Respublikinėje Telšių ligoninėje patruliai netruko išsiaiškinti, kad kaunietis juos apkvailino. Pareigūnams akis atvėrė pokalbis su medikais, kurie patikino, kad reanimacijoje nėra mirštančio ligonio ir jie nelaukia jokios gyvybę gelbstinčios medicinos įrangos.

Gyvenvietėje leistiną greitį net 61 km/val. viršijęs kaunietis galėjo atsipirkti 289–434 eurų bauda ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 1 iki 6 mėnesių.

Vyrą galutinai įklampino mintis, kad kartą apgauti pareigūnai gali susigundyti kyšiu, ir jis ėmė brukti pinigus.

Patruliai perspėjo kaunietį, kad už bandymą papirkti gresia baudžiamoji atsakomybė, bet šis nenurimo – kartu su automobilio techninės registracijos talonu padavė dvi 50 eurų kupiūras.

Tad kyšį brukusiam pažeidėjui teks stoti prieš teismą. Už bandymą papirkti jam gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 5 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.