Teismas Vilniaus banditui Marekui skyrė neįgyvendinamą bausmę

Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime dienas leidžiantis 38 Marijanas

Nors M.Taraškevičius teisme neigė savo kaltę, teisėja vadovavosi jo bičiulių pasakojimais ir vilniečio namuose atliktų kratų protokolais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nors M.Taraškevičius teisme neigė savo kaltę, teisėja vadovavosi jo bičiulių pasakojimais ir vilniečio namuose atliktų kratų protokolais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

2015-03-16 16:43, atnaujinta 2018-01-09 19:59

Tokią bausmę Vilniaus nusikaltėlių lyderiu laikomam M.Taraškevičiui pirmadienio popietę skyrė Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Kai teismas pradėjo nagrinėti šią bylą, M.Taraškevičius buvo dar neteistas. „Teismas atsižvelgė į tai, kad jūs turite nuolatinę gyvenamąją vietą, darbą ir mažametį vaiką“, – teisėja paaiškino seniai laisvės nemačiusiam M.Taraškevičiui.

Praėjusių metų lapkritį M.Taraškevičius buvo nuteistas už narkotikų platinimą. Kontrabandininkus ir vagis keletą metų kontroliavusiam veikėjui teismas skyrė pusdevintų metų nelaisvės.

ŠĮ nuosprendį M.Taraškevičius yra apskundęs, todėl Vilniaus miesto apylinkės teismas nusprendė bausmių nebendrinti. 

Šįkart jis nuteistas už tai, kad surinkdavo ir savo pažįstamiems pigiau parduodavo iš Vilniaus parduotuvių vogtus daiktus.

Nors M.Taraškevičius teisme neigė savo kaltę, teisėja vadovavosi jo bičiulių pasakojimais ir vilniečio namuose atliktų kratų protokolais.

Buvę jo bendražygiai teisme pasakojo, kaip Mareko namuose atsirado naujausio modelio kompiuteris, kurį M.Taraškevičiui atsisakė parduoti viena sostinėje įsikūrusi parduotuvė. Pardavėjai pirmiausia norėjo jį pristatyti informacinėmis technologijomis besidomintiems pirkėjams.

„Šaunuolis Popikas man jį pristatė“, – patyrusį vagį Olegą Popovą savo draugams gyrė M.Taraškevičius.

Tarp draugų buvo ir Lietuvoje bei Vokietijoje ne kartą teistas 38 metų Romanas Šnipkis. Jis vėliau ėmė bendradarbiauti su policija ir pareigūnams suteikė nemažai informacijos apie M.Taraškevičiaus veiklą.

Praėjusiais metais M.Taraškevičius buvo nuteistas už narkotikų platinimą. Kontrabandininkus ir vagis keletą metų kontroliavęs veikėjas buvo nuteistas pusdevintų metų nelaisvės.

Prieš kelias savaites Vilniaus apygardos teismas (VAT) atvertė ir didžiulę kontrabandos bylą, tačiau ji taip ir nepradėta nagrinėti – trūko ir kaltinamųjų, ir advokatų.

M.Taraškevičiaus grupuotę keletą metų sekę pareigūnai tvirtina, jog savo organizuotumu ir įvežtų cigarečių kiekiu šie kontrabandininkai aplenkė kontrabandos karaliumi daug metų vadintą Vilių Karalių.

Aštuonerius metus su M.Taraškevičiumi draugavęs R.Šnipkis pasakojo, kad bičiulio namuose visada būdavo daug brangių daiktų – kompiuterių, televizorių, laikrodžių ir kailinių.

Jo namai nusikaltėlių draugijoje buvo vadinami „prekybos namais“ arba „supermarketu „Popikas“. O.Popovą, pravarde Popikas, M.Taraškevičius vadindavo geriausiu Vilnius vagimi, mat jis buvo greitesnis už policijos pareigūnus.

Byloje teigiama, kad M.Taraškevičiaus namuose 2011–2012 metais galėjo būti išparduota beveik 26,5 tūkstančio litų vertės vogtų daiktų.

Viename teismo posėdžių R.Šnipkis teigė, kad vogtų daiktų yra įsigijęs ir jis pats. Jo teigimu, kai kurias prekes pažįstamiems parduodavo pats O.Popovas, bet kainas ir atsiskaitymus kontroliavo M.Taraškevičius.

Pirkėjų neatbaidydavo netvarkingos prekių pakuotės. Nemažai televizorių, laikrodžių ir kitų daiktų buvo be dėžių, o prie kompiuterių kabėjo virvutės, kuriomis salonuose jie buvo pritvirtinti prie lentynų.

Prieš kelias savaites Vilniaus apygardos teismas (VAT) atvertė ir didžiulę kontrabandos bylą, tačiau ji taip ir nepradėta nagrinėti – trūko ir kaltinamųjų, ir advokatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.