Viešvilės vaikų namus apraizgė pedofilija

Pastarosiomis dienomis Viešvilės (Jurbarko r.) vaikų namų auklėtiniai būriais vežami į Jurbarko policijos komisariatą. Vaikai apklausinėjami dėl galimo seksualinio išnaudojimo, skelbia jurbarkosviesa.lt.

Daugiau nuotraukų (1)

jurbarkosviesa.lt

Mar 17, 2015, 6:19 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 4:43 PM

Kauno apygardos prokuratūros prokurorė Dovilė Augustauskaitė patvirtino, kad toks ikiteisminis tyrimas tikrai atliekamas. „Jokių detalių apie bylą atskleisti negaliu, nes galimai nukentėję asmenys yra nepilnamečiai“, – sakė D.Augustauskaitė.

„Šviesos“ žiniomis, teisėsauga informaciją apie galimus pedofilijos atvejus gavo ir tyrimą pradėjo po prostitucijos skandalo Švėkšnos specialiojo ugdymo centre.

Portalo jurbarkosviesa.lt redakcijai susisiekti su vaikų namų direktoriumi Algimantu Liaudaičiu kol kas nepavyko, jo telefonas – išjungtas.

Vyksta ir daugiau tyrimų

Portalas lrytas.lt susisiekė su Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiuoju prokuroru Vitoldu Guliavičiumi.

Itin svarbių bei rezonansinių nusikaltimų tyrimui vadovaujantis prokuroras patvirtino, kad pareigūnai aiškinasi, ar Viešvilės vaikų globos namų globotiniai nebuvo seksualiai išnaudojami.

Pasak V.Guliavičiaus, tai ne vienintelis prokurorų vadovaujamas ikiteisminis tyrimas dėl galimos pedofilijos vaikų globos namuose.

Prokurorai bei policijos pareigūnai tikrina gautą informaciją apie mergaičių seksualinį išnaudojimą ir kitose globos įstaigoje. Kokie tai globos namai – tyrimo sumetimais neatskleidžiama. Nenorima, jog apie atliekamus teisėsaugininkų veiksmus renkant įkalčius bei apklausiant liudininkus sužinotų potencialūs įtariamieji.

Švėkšnoje – prekyba nepilnametėmis

Prieš keletą mėnesių šalyje daug dėmesio sulaukė išnaudojimo skandalas Švėkšnoje. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl to, kad Švėkšnos specialiojo ugdymo centro auklėtinės silpnesnes mergaites esą vertė užsiimti prostitucija.

Buvo įtariama, kad dvi merginos pardavinėjo vyrams penkias jaunesnes moksleives. Už lytinį aktą buvo mokama po 50–200 litų.

Pirmieji pranešimai apie galimą lytinį paauglių išnaudojimą Šilutės policiją pasiekė kone prieš dvejus metus.

Pirmą direktorės prašymą policija gavo 2013 metų vasario 13 dieną.

„Viena mergaičių savavališkai pasišalino, vėliau ją parvežė draugas, jis šį tą buvo nupirkęs merginai. Ji tikino buvusi pas močiutę, bet mes išsiaiškinome, kad nebuvo.

Viską surašėme ir perdavėme policijai. Manome, kad ji galėjo turėti lytinių santykių. Tai mes pastebėjome pirmiausia“, – prisiminė Švėkšnos specialiojo ugdymo centro vadovė Laima Navickienė.

Po to karto tas vyras ir vėl buvo grįžęs pas šešiolikmetę.

Pareigūnų turimais duomenimis, prekyba nepilnametėmis galėjo prasidėti 2014 metų viduryje. Tuo metu centre gyveno viena itin agresyvi moksleivė.

Liepą buvo pradėtas pirmas ikiteisminis tyrimas, o antras – gruodį, kai centre jau gyveno kita sąvadavimu įtariama mergina.

Anot Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjos Aurelijos Kasmauskytės, dviem vyrams gali būti pareikšti įtarimai, o apie kitus renkama informacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.