Kelmėje likviduota pogrindinė kanapių auginimo laboratorija

Kriminalistai sučiupo pogrindiniu kanapių auginimo verslu užsiėmusius tris Kelmės gyventojus. Į areštinę uždaryti trys 19-os, 27-erių ir 29-erių metų kelmiškiai.

Įtariant šia nusikalstama veika, sulaikyti trys, 19-kos, 27-erių ir 29-erių metų, Kelmės miesto gyventojai.<br>Telšių aps. VPK nuotr.
Įtariant šia nusikalstama veika, sulaikyti trys, 19-kos, 27-erių ir 29-erių metų, Kelmės miesto gyventojai.<br>Telšių aps. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Mar 27, 2015, 3:24 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 3:31 AM

Į vieno įtariamųjų namus pareigūnai įsiveržė ketvirtadienio rytą. Kad nebūtų spėta sunaikinti įkalčių, į pagalbą buvo pasitelkti ugniagesiai, kurie išlaužė gyvenamojo namo duris. 

Pirmajame namo aukšte esančiuose dviejuose kambariuose buvo įrengtos kanapių auginimo plantacijos. Antrajame aukšte buvo įsikūręs pats šeimininkas su šeima.

Šie trys kelmiškiai buvo sekami daugiau kaip mėnesį – pareigūnai tikrino operatyvinę informaciją, rinko papildomus įkalčius.

Kanapių augintojai buvo itin atsargūs. Jie neprekiavo produkcija nei Kelmėje, nei rajone. Išaiškinta, kad anksčiau į teisėsaugininkų akiratį patekę vyriškiai patys kvaišalų nevartoja.  

Tą pačią dieną buvo atliktos dar kelios kratos. Per jas rasta 6800 eurų grynųjų pinigų, 40 litrų naminės degtinės.

Iš nusikaltėlių perimtas kanapių derlius atiduotas ekspertams. Jie išsiaiškins, kiek kvaišalų būtų buvę galima pagaminti.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.