Š. Žemaitis atkūrė nusikaltimą: merginos kūną išvežė motoroleriu

Samantos Rakauskaitės nužudymu įtariamas Šarūnas Žemaitis, praėjus lygiai savaitei po įvykdyto kraupaus nusikaltimo, pareigūnams parodė, ką veikė balandžio 11-osios naktį.

Po parodymų negyvenamoje sodyboje tyrėjai su įtariamuoju grįžo į jo namus – iš ten buvo paimti svarbiausi Š.Žemaičio daiktai.<br>G.Šiupario nuotr.
Po parodymų negyvenamoje sodyboje tyrėjai su įtariamuoju grįžo į jo namus – iš ten buvo paimti svarbiausi Š.Žemaičio daiktai.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2015-04-18 14:48, atnaujinta 2018-01-06 12:06

Po šeštadienį rytą įvykusio apsilankymo Šiaulių apylinkės teisme, kur 22 metų jaunuoliui skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas 3 mėnesiams, Š.Žemaitis iš Šiaulių buvo išvežtas į namus Linkuvoje (Pakruojo rajonas). Ten įtariamasis keturiems kriminalistams, tyrėjai ir valstybės paskirtai advokatei nusikaltimo vietoje davė parodymus ir nuosekliai atkūrė, kaip įvykdė nusikaltimą.

Iš pradžių Š.Žemaitis parodymus davė namuose, vėliau – sodybos kieme, buvo nuėjęs į sandėliuką ir į ūkinį pastatą.

Įtariamasis buvo surakintas antrankiais, o jo parodymus filmavo pareigūnė.

Pirminiais duomenimis, šeštadienio naktį pasmaugęs savo gyvenimo draugę S.Rakauskaitę, jos kūną įkišo į maišą ir motoroleriu išvežė į negyvenamą sodybą už 1,5 km, kuri priklauso Š.Žemaičio močiutei.

Kai buvo atkurta nusikaltimo eiga namuose, tyrėjai nuvežė Š.Žemaitį į tą vietą, kur penktadienio popietę buvo rastas S.Rakauskaitės kūnas. Ten įtariamasis, laikydamas maišą, parodė pareigūnams, kaip įmetė merginos kūną į šulinį.

Apsilankę negyvenamoje sodyboje tyrėjai su įtariamuoju grįžo į jo namus – iš ten buvo paimti svarbiausi Š.Žemaičio daiktai. Po keletą valandų trukusių parodymų įtariamasis buvo išvežtas į Šiaulių tardymo izoliatorių.

Prieš išvykstant tyrėjams Š.Žemaičio ir S.Rakauskaitės namuose apsilankė moteris. Ji išsivežė vaikišką vežimėlį ir žaislus. Šiuo metu buvusios poros dvejų metukų sūnų globoja Š.Žemaičio mama.

Išvykę tyrėjai užplombavo namų, kuriuose įvykdyta žmogžudystė, duris. Taip pat – sandėliuką ir ūkinį pastatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: koks svarbiausias O. Scholzo vizito tikslas?