Į suimtą Š. Žemaitį krypsta ir kito nužudymo tyrėjų žvilgsniai

Linkuvoje (Pakruojo r.) įvykdytas kraupus nusikaltimas – 21 metų Samantos Rakauskaitės nužudymas – tyrėjus paskatino vėl atkreipti dėmesį į prieš dvejus metus šiame miestelyje įvykdytą sunkų nusikaltimą – Linkuvos gimnazijos sargo žmogžudystę.

Šeštadienį Š.Žemaitis pareigūnams parodė, kaip įvykdė nusikaltimą.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Šeštadienį Š.Žemaitis pareigūnams parodė, kaip įvykdė nusikaltimą.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Apr 20, 2015, 11:05 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 9:49 AM

Sargu dirbęs 66 metų vyras Linkuvos gimnazijoje, savo darbo vietoje, buvo rastas negyvas 2013-ųjų balandžio pradžioje. Vyro galvoje buvo matyti muštinių ir kirstinių žaizdų.

Durų langą išdaužę ir taip į gimnaziją patekę nusikaltėliai nužudė sargą ir pagrobė įvairių įrankių bei kai kurių daiktų.

Dėl sargo nužudymo pradėtas ikiteisminis tyrimas pateko į aklavietę – įtariamųjų nustatyti nepavyko.

Tirs ir komentatorių pranešimus

Į gimnazijos sargo nužudymą dėmesys vėl nukrypo praėjusią savaitę, kai Linkuvą sukrėtė mįslingai dingusi S.Rakauskaitė, o galiausiai už grotų atsidūrė ir jos nužudymu įtariamas gyvenimo draugas 22 metų Šarūnas Žemaitis.

Kad Linkuvos gimnazijos sargo nužudymo versijos bus tikslinamos, o per ikiteisminį tyrimą surinkta medžiaga dar kartą tikrinama, patvirtino ir pirmadienį Šiaulių apygardos prokuratūroje surengtoje spaudos konferencijoje dalyvavęs Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Ramūnas Sarapas.

„Bus patikrinti visi žiniasklaidoje paviešinti komentatorių pranešimai apie galimas sąsajas su gimnazijos sargo nužudymu“, – pažadėjo R.Sarapas.

Vaikas šeimos dramos nematė

Ikiteisminį tyrimą dėl S.Rakauskaitės nužudymo kontroliuojanti Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorė Jūratė Tamašauskienė patvirtino, kad gyvenimo draugės nužudymu įtariamas Š.Žemaitis visiškai prisipažino įvykdęs šį nusikaltimą. Balandžio 17 dieną jam buvo pareikštas įtarimas dėl nužudymo, tą pačią dieną buvo rastas ir į apgriuvusį šulinį įmestas aukos kūnas.

Dėl S.Rakauskaitės paieškos pradėtą ikiteisminį tyrimą į tyčinį nužudymą tyrėjai perkvalifikavo dar balandžio 15-ąją, kai „buvo paneigtos visos dėl gyvenimo draugės dingimo neva susirūpinusio Š.Žemaičio versijos.

Nors oficialių ekspertų išvadų dar nėra gauta, neabejojama, kad S.Rakauskaitė buvo pasmaugta. Nusikaltimas įvykdytas namuose naktį į balandžio 11-ąją.

Namuose tuo metu buvo ir S.Rakauskaitės, ir Š.Žemaičio dvejų metų sūnus. Tačiau mažylis tuo metu jau miegojo ir namuose įvykusios dramos nematė.

Pats išmetė ir aukos telefoną

Pasmaugęs gyvenimo draugę Š.Žemaitis jos kūną įdėjo į maišą ir motoroleriu nuvežė į maždaug už pusantro kilometro esančią apleistą močiutės sodybą.

Į apgriuvusį vandens pilną šulinį kūną įmetęs Š.Žemaitis ant viršaus dar užritino akmenį.

S.Rakauskaitės kūnas buvo rastas su viršutiniais drabužiais, tačiau be striukės, kurią, kaip tvirtino Š.Žemaitis, galėjo vilkėti be žinios dingusi jo gyvenimo draugė. Striukę kriminalistai rado kitoje vietoje.

Gyvenimo draugės telefoną žudikas dieną nuvežė į priešingą pusę, nei buvo paslėptas kūnas, ir ten išmetė.

Skirs psichiatrinę ekspertizę

Dėl S.Rakauskaitės nužudymo prisipažinęs Š.Žemaitis tvirtino neprisimenąs tragedija virtusio konflikto priežasčių.

Ar postūmiu smurtauti netapo Š.Žemaitį pasiekusi žinia, kad gyvenimo draugė perka butą ir ruošiasi jį palikti, ikiteisminį tyrimą kontroliuojanti prokurorė J.Tamašauskienė nekomentavo.

Prokurorė neatsakė ir į žurnalistų klausimą, ar Š.Žemaitis gailisi įvykdęs šį nusikaltimą.

„Sunku pasakyti, ar jis gailisi tai padaręs. Š.Žemaitis nurodė tik nusikaltimo aplinkybes, tačiau apie jo emocinę būklę spręsti sunku. Teisme įtariamasis neprieštaravo, kad būtų suimtas, tačiau parodymų teisme nedavė. Š.Žemaičiui bus paskirta teismo medicininė ekspertizė“, – sakė prokurorė J.Tamašauskienė.

Vaiko likimą lems specialistai

Už gyvenimo draugės nužudymą Š.Žemaičiui gresia nuo septynerių iki penkiolikos metų nelaisvės.

Be motinos likusiu ir ilgą laiką tėvo nematysiančiu poros dvejų metų sūnumi turės pasirūpinti likę artimieji.

Kam, nužudytosios ar jos nužudymu įtariamo vyro artimiesiems, atiteks berniuko globa, spręs vaiko teisių apsaugos specialistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.