Š. Žemaitis bijojo, kad S. Rakauskaitė atskleis baisią paslaptį?

Degino kruvinus drabužius?

Š.Žemaitis gali būti įsipainiojęs ir į kitą nužudymo bylą.<br>Koliažas.
Š.Žemaitis gali būti įsipainiojęs ir į kitą nužudymo bylą.<br>Koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Karmazaitė

Apr 21, 2015, 4:50 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 6:47 AM

Toje pačioje mokymo įstaigoje sargu dirbęs jos ilgametis gyvenimo draugas 66 metų Algimantas Palkus buvo nužudytas 2013 metų balandį, tačiau nusikaltimas iki šiol nėra išaiškintas.

62 metų moterį dvejus metus kankina nežinia. Todėl Irena dabar labai atidžiai seka dramatiškus įvykius Pakruojo rajone, tame pačiame Linkuvos miestelyje, kur buvo dingusi, o balandžio 17-ąją rasta nužudyta 21 metų Samanta Rakauskaitė.

Dėl Samantos nužudymo suimtas jos gyvenimo draugas 22 metų Šarūnas Žemaitis prisipažino ją pasmaugęs, o vėliau kūną įmetęs į apleistą šulinį.

Degino kruvinus drabužius?

Linkuvą sukrėtusi nauja tragedija Irenai ne tik priminė jos gyvenimo draugo Algimanto nužudymą. Samantos draugės jai prasitarė, kad Š.Žemaitis galėjo būti prisidėjęs ir prie sargo nužudymo.

„Gal tai sutapimas, o gal ne. Mano vyras buvo nužudytas 2013 metų balandžio mėnesį, naktį iš balandžio 5-osios į 6-ąją (iš penktadienio į šeštadienį). Lygiai po dvejų metų, taip pat naktį, dingo Samanta.

Jos draugės dabar man papasakojo, kad Šarūnas galėjo prisidėti ir prie Algimanto nužudymo. Tą naktį prieš dvejus metus sugrįžęs namo jis esą krosnyje sudegino kruvinus drabužius ir liepė Samantai niekam apie tai neprasitarti. Samanta papasakojo apie tai draugėms ir užsiminė, kad jį vis tiek išduos. Kaip ji dvejus metus galėjo slėpti tokį žiaurų nusikaltimą? Jei būtų netylėjusi, dabar būtų gyva“, – svarstė Irena.

30 metų su Algimantu gyvenusi, kartu dukrą auginusi Irena po jo nužudymo labai sunkiai vertėsi. Tik neseniai moteris atidavė skolą už jam pastatytą paminklą.

„Nežinomybė labai skaudina. Aš labai bijau, kad ir manęs nenužudytų, juk nusikaltimas neišaiškintas, Algimanto žudikai gali būti laisvėje. Po tos tragedijos netekau 20 kilogramų, man dantys pradėjo byrėti, neturiu pinigų sumokėti odontologui“, – guodėsi našlė Irena.

Suknežino galvą

Sargu dirbęs Algimantas jai buvo papasakojęs apie kelias vagystes, kurios vyko tuo metu renovuojamoje Linkuvos gimnazijoje.

Ten buvo daug statybinių medžiagų, įrankių. Likus dviem mėnesiams iki tragedijos, vasario mėnesį, buvo pavogta nemažai statybinių medžiagų.

Sargas pamatė porą vyrų, slėpusių veidus po gobtuvais. Jis iškvietė policiją, tačiau vagys paspruko.

Netrukus Algimantas buvo nužudytas – jam į galvą suduota net 14 smūgių buku daiktu. Sargas rastas negyvas gimnazijos antrame aukšte, budėjimo poste.

Tą naktį buvo pavogti elektros laidai, elektrinis gręžtuvas. Ne visus įrankius spėta išnešti, kai kurie gulėjo numesti prie gimnazijos. Be to, gimnazijos tualetuose buvo sudaužytos kriauklės. Tačiau vanduo iš jų nebėgo, jis buvo užsuktas.

„Kam tada reikėjo daužyti kriaukles?“ – svarstė gimnazijos direktorius Vaclovas Stapušaitis.

Kreipėsi į ekstrasensus

Tirti nusikaltimą buvo atvykę tyrėjai ir iš Vilniaus. Kriminalistai nusikaltėlių pėdsakų ieškojo ir su tarnybiniais šunimis.

„Tada tarnybinis šuo kriminalistus nuvedė į tą pusę, kur gyveno Šarūnas Žemaitis. Tačiau ten šuo pėdsakus pametė“, – portalui lrytas.lt pasakojo vienas Linkuvos gimnazijos darbuotojas.

Neatskleistas nusikaltimas neduoda ramybės Irenai, ji kreipėsi ir į ekstrasensus. Šie jai pasakė, kad prie nusikaltimo yra prisidėję buvę gimnazijos mokiniai. Todėl jos įtarimai dabar dar labiau krypsta į Š.Žemaitį, mat jis ten mokėsi iki 9 klasės.

Š.Žemaitis gyveno sename savo močiutės name ir ilgai darė remontą.

Irena mano, kad būtent todėl jį galėjo suvilioti renovuojamoje gimnazijoje laikomos statybinės medžiagos ir įrankiai.

„Žemaičiui reikėjo darytis remontą, todėl jis ėjo plėšti. O Algimantas jam pasipainiojo kelyje.

Mano gyvenimo žmogus buvo labai geras, gyvenome daug metų nesipykdami, labai jį mylėjau. Man be jo labai sunku. Su dukra nuolat lankome jo kapą, ir per šias Velykas ten ėjome“, – atsiduso Irena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.