Teisiamo patrulio gynybos versiją griauna ekspertai

Sunkiu kūno sužalojimu kaltinamas Jurbarko policijos patrulis Mindaugas Jokūbaitis sulaukė nemalonių ekspertų išvadų. Jos sugriovė versiją, kad auka susižeidė atsitrenkusi į durų rankeną.

A.Miščiokaitis prašo iš jį mušusio policininko priteisti 14,4 tūkst. eurų.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Miščiokaitis prašo iš jį mušusio policininko priteisti 14,4 tūkst. eurų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys („Lietuvos rytas“)

May 6, 2015, 6:55 AM, atnaujinta Oct 21, 2017, 3:43 PM

Jurbarko rajono apylinkės teismas gavo kompleksinės medicinos ekspertizės išvadas dėl židinių meistro 47 metų Artūro Miščiokaičio sumušimo. Jam po akistatos su šio miesto policininkais teko ilgai gydytis.

Dėl smulkaus pažeidimo į komisariatą atvežtas vyriškis buvo žiauriai sumuštas – nuo spyrio į pilvą plyšo inkstas. Ligoninėje jis pajėgė vaikščioti tik po pusantros savaitės.

Teisia tik vieną patrulį

Kauno medicinos ekspertų komisija paneigė 27 metų patrulio M.Jokūbaičio versiją, kad A.Miščiokaitis galėjo susižaloti, kai bėgdamas nuo pareigūnų iš komisariato pastato trenkėsi į durų rankeną.

Ekspertai konstatavo, kad sužalojimų galėjo atsirasti nuo spyrių, apie kuriuos prokurorams pasakojo A.Miščiokaitis.

Ikiteisminio tyrimo metu savo kaltę neigęs M.Jokūbaitis užvakar teismo salėje buvo nekalbus. Jis pareiškė parodymus duosiąs tik po to, kai bus apklausti liudytojai.

M.Jokūbaičio kolegos 43 metų vyresnysis patrulis Algis Jučas ir 23 metų patrulis Liudas Dulaitis teisme nepasirodė. Šiems pareigūnams irgi iš pradžių buvo pareikšti įtarimai A.Miščiokaičio sumušimo byloje, tačiau pritrūkus įrodymų jie pripažinti liudytojais.

Teisme iš viso liudys keturi policininkai, kurių budėjimo metu židinių specialistas sulaukė smūgių ir patyčių.

Ir mušė, ir tyčiojosi

2012 metų rugsėjo 7-osios vakarą į Jurbarko komisariatą pristatytą A.Miščiokaitį iš policijos pastato teko leisgyvį išvežti į Kauno klinikas. Vyras į komisariatą buvo atvežtas dėl to, kad neblaivus namie kėlė triukšmą. Artimųjų jis nemušė.

Nuo policininko smūgio A.Miščiokaičiui plyšo inkstas.

Pasak nukentėjusiojo, vienas pareigūnas sulenkė kelį ir dusyk spyrė į pilvą, o kitas, būdamas už nugaros, trenkė kumščiu į akį. Dar jis sulaukė smūgių į nugarą, šlaunį.

Kiti policininkai komisariate iš A.Miščiokaičio tyčiojosi, vertė kentėti skausmą. Pareigūnai neklausė jo maldavimų iškviesti greitąją pagalbą.

Liepė šliaužti į tualetą

Prie Jurbarko komisariato įėjimo yra įrengta vaizdo kamera, bet atkurti to, kas vyko komisariate, kai į ji buvo atvežtas A.Miščiokaitis, nepavyks. Aparatūra tuo metu lyg tyčia buvo sugedusi arba sugadinta jau po nusikaltimo.

Visi pareigūnai savo kaltę neigė. Svarių įrodymų pakako surinkti tik prieš M.Jokūbaitį, kurį auka atpažino spyrus į pilvą.

Be to, ant A.Miščiokaičio drabužių buvo rasta daug M.Jokūbaičio rūbų mikropluošto dalelių.

Kitų skriaudikų A.Miščiokaitis neįsidėmėjo, nes jie stovėjo už nugaros.

Komisariate ant laiptų paliktas jurbarkiškis prašė atnešti vandens ir iškviesti greitąją pagalbą, tačiau policininkai pareiškė, kad atsigerti jis galės nušliaužęs į tualetą.

Viena pareigūnė ragino kolegas dar labiau įkrėsti A.Miščiokaičiui, kuris esą tik apsimeta. Policininkai medikams paskambino tiktai po dviejų valandų, kai pamatė, kad vyriškiui pasidarė visai blogai.

Gretos retėja

L.Dulaitis policijoje nebedirba, nes buvo nubaustas už kitą nusižengimą – pareigūno vardo pažeminimą.

Kitas A.Miščiokaičio bylos liudytojas patrulis Dainius Mockaitis vėliau įkliuvo dėl dokumentų klastojimo ir už tai buvo išmestas iš policijos.

Teisiamųjų suole atsidūręs patrulis M.Jokūbaitis šiuo metu nėra nušalintas nuo pareigų. A.Miščiokaitis prašo priteisti iš jo 14,4 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Dėl sumušimo inksto veikla iki šiol yra sutrikusi, tad židinių meistras negali nešti sunkesnių daiktų, skundžiasi fiziniu nuovargiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.