Nužudymu įtariamą Š.Žemaitį tyrėjai atvežė į Linkuvos gimnaziją

Linkuvos gimnazija ketvirtadienį po pietų ištuštėjo neįprastai anksti. Šioje mokykloje dirbanti Irena Dolumbauskienė iškart suprato, kad pavakare į Linkuvą gali užsukti keli policijos pareigūnai ir nužudymais įtariamas Šarūnas Žemaitis.

Š.Žemaitis įtariamas ir mokyklos sargo nužudymu.<br>Lrytas.lt fotomontažas
Š.Žemaitis įtariamas ir mokyklos sargo nužudymu.<br>Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2015, 10:19 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 3:07 PM

„Ūkvedys pasakė, kad šiandien darbus atliktume sparčiau ir eitume namo. Mano širdis jautė. Palūkuriavau prie mokyklos ir pamačiau, kad atvažiuoja dvi pareigūnų mašinos iš Šiaulių. Iš vienos kriminalistai išvedė Šarūną Žemaitį, surakintą antrankiais“, – lrytas.lt sakė gimnazijoje prieš porą metų nužudyto sargo Algimanto Palkaus draugė I.Dolumbauskienė.

Kaip į gimnaziją pavakare buvo atvestas Š.Žemaitis, užfiksavo lrytas.lt skaitytojas. Dėkojame už nuotraukas.

Pasak moters, pareigūnai nešėsi ir lėlę, kuri turėjo padėti atkurti žiauraus nusikaltimo detales.

Našlė mano, kad Š.Žemaitis veikė ne vienas. „Jis trainiojosi su keliais sėbrais. Buvo savotiška kelių vaikinų šutvė. Visi jie – buvę Linkuvos gimnazijos mokiniai, žinomi vietos gyventojams.

Esu tikra, kad jaunus vagis mano Algelis pažino, suprato, kas jie tokie, todėl ir buvo užmuštas“, – susijaudinusi ketvirtadienį kalbėjo I.Dolumbauskienė. Ji mano, kad su Š.Žemaičiu apylinkėse vagiliavo dar du jaunuoliai, kurių rankos taip pat gali būti suteptos sargo krauju.

Mokyklos viduje ketvirtadienį tyrėjai ir įtariamas žudikas praleido apie pusvalandį. Liudininkų teigimu, į vidų pareigūnai ir Š.Žemaitis įėjo 17 val. 5 min., o išėjo į lauką 17 val. 37 min. Visi sėdo į automobilius ir išvyko atgal į Šiaulius.

Išsigando, kad išduos?

Mokymo įstaigoje sargu dirbęs I.Dolumbauskienės ilgametis gyvenimo draugas 66 metų Algimantas Palkus buvo nužudytas 2013 metų balandį, tačiau nusikaltimas iki šiol nėra išaiškintas.

62 metų moterį dvejus metus kankina nežinia. Todėl Irena dabar labai atidžiai seka dramatiškus įvykius Pakruojo rajone, tame pačiame Linkuvos miestelyje, kur buvo dingusi, o balandžio 17-ąją rasta nužudyta 21 metų Samanta Rakauskaitė.

Dėl Samantos nužudymo suimtas jos gyvenimo draugas 22 metų Š.Žemaitis prisipažino ją pasmaugęs, o vėliau kūną įmetęs į apleistą šulinį.

Linkuvą sukrėtusi nauja tragedija Irenai ne tik priminė jos gyvenimo draugo Algimanto nužudymą. Samantos draugės jai prasitarė, kad Š.Žemaitis galėjo būti prisidėjęs ir prie sargo nužudymo.

„Gal tai sutapimas, o gal ne. Mano vyras buvo nužudytas 2013 metų balandžio mėnesį, naktį iš balandžio 5-osios į 6-ąją. Lygiai po dvejų metų, taip pat naktį, dingo Samanta.

Jos draugės dabar man papasakojo, kad Šarūnas galėjo prisidėti ir prie Algimanto nužudymo. Tą naktį prieš dvejus metus sugrįžęs namo jis esą krosnyje sudegino kruvinus drabužius ir liepė Samantai niekam apie tai neprasitarti. Samanta papasakojo apie tai draugėms ir užsiminė, kad jį vis tiek išduos. Kaip ji dvejus metus galėjo slėpti tokį žiaurų nusikaltimą? Jei būtų netylėjusi, dabar būtų gyva“, – yra pasakojusi Irena.

30 metų su Algimantu gyvenusi, kartu dukrą auginusi Irena po jo nužudymo labai sunkiai vertėsi. Tik neseniai moteris atidavė skolą už jam pastatytą paminklą.

Suknežino galvą

Sargu dirbęs Algimantas jai buvo papasakojęs apie kelias vagystes, kurios vyko tuo metu renovuojamoje Linkuvos gimnazijoje. Ten buvo daug statybinių medžiagų, įrankių. Likus dviem mėnesiams iki tragedijos, vasario mėnesį, buvo pavogta nemažai statybinių medžiagų.

Sargas pamatė porą vyrų, slėpusių veidus po gobtuvais. Jis iškvietė policiją, tačiau vagys paspruko. Netrukus Algimantas buvo nužudytas – jam į galvą suduota net 14 smūgių buku daiktu. Sargas rastas negyvas gimnazijos antrame aukšte, budėjimo poste.

Tą naktį buvo pavogti elektros laidai, elektrinis gręžtuvas. Ne visus įrankius spėta išnešti, kai kurie gulėjo numesti prie gimnazijos.

„Vaikinai, kuriuos įtarinėjo gyventojai, ėmė elgtis keistai, tarsi mėtyti pėdas. Tai vienas, tai kitas buvo išvykęs į Angliją, po to vėl grįžo. Bijau, kad į šį nusikaltimą nebūtų įsipainiojęs vyresnis Šarūno Žemaičio brolis ir vienas draugas. Visi – buvę Linkuvos mokyklos auklėtiniai, gimnaziją baigę prieš 5-7 metus. Man baisu ir labai sunku, bet tikiu, kad dabar tyrimas pajudės ir visi kaltieji bus nustatyti“, – teigė I.Dolumbauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.