Viešvilės globos namų direktorius purtosi pedofilo vardo

„Jei sveikindamas su gimtadieniu vaiką jį apkabini ir pabučiuoji, tau jau klijuoja pedofilo etiketę“, – piktinosi Viešvilės globos namų direktorius Algimantas Liaudaitis.

Nuo pareigų nušalintas Viešvilės globos namų vadovas A.Liaudaitis neigia kaltę ir tikisi savo tiesą įrodyti teisme.
Nuo pareigų nušalintas Viešvilės globos namų vadovas A.Liaudaitis neigia kaltę ir tikisi savo tiesą įrodyti teisme.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys („Lietuvos rytas“)

May 21, 2015, 7:13 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 11:02 AM

16-mečio tvirkinimu įtariamas 57 metų A.Liaudaitis šią savaitę vyks į Jurbarko policijos komisariatą, kuriame bus apklaustas trečią kartą.

„Ši apklausa – jau paskutinė. Tyrimas, ko gero, juda pabaigos link“, – atsiduso nuo pareigų nušalintas globos įstaigos vadovas.

A.Liaudaičiui byla buvo iškelta dėl to, kad jis savo kabinete esą nepadoriai palietė 16-metį.Šis vaikinas iki šiol gyvena Viešvilės (Jurbarko r.) vaikų globos namuose.

Liudininkų daugiau nėra?

A.Liaudaitis jam pareikštus kaltinimus kategoriškai neigia – tikina tik apkabinęs ir pabučiavęs paauglį neturėdamas nepadorių kėslų. Tai įvyko per vaikino gimtadienį. Įstaigos vadovas nutarė pasveikinti auklėtinį pasikvietęs jį į savo kabinetą.

„Ko gero, mudviejų tuo momentu niekas nematė“, – svarstė direktorius.

„Lietuvos ryto“ žiniomis, nepilnametis davė direktoriui nepalankių parodymų.

A.Liaudaitis tikino, kad visada prisimena globotinių gimtadienius, juos pasveikina, duoda dovanų.

Įspėjo nesirodyti darbe

Policijos pareigūnai perspėjo A.Liaudaitį, kad jis nevaikščiotų į savo darbovietę, kol nesibaigė nušalinimo terminas.

Kovo pabaigoje direktorius buvo nušalintas dviem mėnesiams. Praėjusią savaitę nušalinimo terminas pratęstas tokiam pat laikotarpiui.

Direktorius prisipažino porą kartų apsilankęs globos namuose pasiimti dokumentų, nesusijusių su jo darbu šioje įstaigoje. Jis yra Viešvilės miestelio bendruomenės „Skalvija“ pirmininkas.

A.Liaudaitis vizitų metu tikino nebendravęs su nukentėjusiuoju. Jam uždrausta palaikyti bet kokius ryšius su šiuo paaugliu.

Kauno prokurorė Dovilė Augustauskaitė nušalino nuo pareigų A.Liaudaitį baimindamasi, kad tyrimo metu jis nemėgintų paveikti nukentėjusiojo ir liudytojų.

Šmeižtu kaltina kraštiečius

A.Liaudaitis tikino, kad su juo nori susidoroti vietos gyventojai, skleidžiantys apie jį iš piršto išlaužtus gandus.

35 metus pedagogu dirbantis viešvilietis neatmetė, jog kažkas nori užimti jo kėdę. Anksčiau jis nebuvo patekęs į teisėsaugos akiratį dėl lytinių nusikaltimų prieš vaikus. Atsistatydinti iš pareigų jis kol kas neketina.

A.Liaudaitis skundėsi, jog prieš 3 mėnesius pradėtas ikiteisminis tyrimas jį nubloškė į ligos patalą – sušlubavo širdis, teko kreiptis į psichiatrus ir epileptologus. Jis jau pora mėnesių serga ir turi nedarbingumo pažymėjimą.

Globotiniai grįždavo ne tuščiomis

Skandalas Viešvilėje kilo 2015 metų vasarį, kai teisėsaugos institucijas pasiekė anoniminiai skundai apie paauglių lytinį išnaudojimą šio miestelio globos įstaigoje.

Skunde buvo minimi keli 2014 metais įvykę 13–16 metų vaikinų tvirkinimo atvejai, nurodyti nepilnamečių vardai ir pavardės.

Viešvilės globos namuose šiuo metu gyvena 49 auklėtiniai. Tai iš asocialių šeimų kilę, tėvų neturintys nepilnamečiai.

Pareigūnai surinko duomenų, kad vaikai iš Viešvilės būdavo vežami į kitus miestus, o grįždavo į globos įstaigą turėdami pinigų, išmaniųjų telefonų, saldumynų. Vaikai esą galėjo būti tvirkinami ir globos įstaigoje.

Kol kas neaišku, koks direktoriaus vaidmuo šioje istorijoje – ar jis pats galėjo išnaudoti nepilnamečius, ar jie būdavo vežami turtingiems iškrypėliams.

Tyrimas šiuo metu atliekamas dėl nepilnamečių tvirkinimo. Už tai gresia iki 5 metų nelaisvės. A.Liaudaitis tebėra vienintelis įtariamasis.

Viešviliečiai pasidalijo į dvi stovyklas – vieni gina buvusį miestelio seniūną A.Liaudaitį, užauginusį tris vaikus, kiti teigia girdėję, kad uždaroje vaikų globos įstaigoje jau seniai vyksta negeri dalykai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.