Nuteistas narkotikus platinęs policininkas ir jo pagalbininkai

Vilniaus apygardos teismas paskelbė, kad narkotines medžiagas su pagalbininkais Naujojoje Vilnioje platinęs buvęs policijos patrulis N.Š. kalės pustrečių metų.

Nuteistas narkotines medžiagas platinęs policijos patrulis ir jo pagalbininkai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Nuteistas narkotines medžiagas platinęs policijos patrulis ir jo pagalbininkai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 22, 2015, 1:49 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 8:32 AM

Kaip rašoma Vilniaus apygardos teismo pranešime, jo pagalbininkui P.J. teismas skyrė 11 metų laisvės atėmimo bausmę, V.K. – 1 metų laisvės atėmimo bausmę, bausmės vykdymą atidedant 1 metams.

K.Š. teismas skyrė švelnesnę bausmę, nei numatyta sankcijoje, nes kaltinamoji kaltę visiškai pripažino ir ikiteisminio tyrimo metu padėjo išaiškinti nusikaltimų aplinkybes. K.Š. paskirta 2 metų laisvės apribojimo bausmė, įpareigojant ją per visą bausmės laiką be bausmę vykdančios institucijos žinios nekeisti gyvenamosios vietos ir būti namuose nuo 23 val. iki 6 val. (jeigu tai nesusiję su mokslu, darbu). Be to, K.Š. valstybei turės sumokėti 936 eurų baudą.

Bylos duomenimis, šeši asmenys buvo kaltinami dalyvavus nusikalstamo susivienijimo veikloje bei neteisėtu narkotinių medžiagų disponavimu ir platinimu, savavaldžiavimu, neteisėtu laisvės atėmimu, vagyste, neteisėtu disponavimu elektronine mokėjimo priemone, dokumento pagrobimu, poveikiu liudytojui.

Šioje baudžiamojoje byloje šių nusikalstamų veikų organizatoriumi buvo įvardintas K.M., kuris buvo išteisintas neįrodžius, jog jis buvo nusikalstamo susivienijimo organizatorius ir vadovas. Neįrodyta ir tai, kad jis dalyvavo darant ir kokius nors kitus nusikaltimus.

Kaip matyti iš byloje nustatytų faktinių aplinkybių, kaltinamieji, disponuodami narkotinėmis medžiagomis, veikė pagal iš anksto numatytus vaidmenis, kiekvienas atlikdavo konkrečias užduotis ir darbus. Tačiau byloje nėra surinkta pakankamai duomenų, kuriais remiantis būtų galima konstatuoti, jog šie asmenys turėjo konkrečius vaidmenis ar užduotis pačioje jų neteisėtoje grupėje.

Nuosprendyje pažymima, kad organizuota grupė nebuvo sukūrusi geros vidinės struktūros ir neturėjo bendros kasos.

Teismas taip pat nenustatė, kad kaltinamieji, kaip nusikalstamo susivienijimo grupės nariai, susitikdavo aptarti vykdomos veiklos. Tą paliudija apklausti kaltinamieji, liudytojai, perklausyti telefoniniai pokalbiai.

K.M. buvo pateikti kaltinimai disponavus narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, tačiau teisme nenustatyta, iš kur jis šias medžiagas įgijo, kur laikė ir kaip gabeno. Atlikus kratą, pas K.M. nebuvo rasta šių medžiagų, nenustatyta ir tai, kaip jos buvo įgytos ir gabenamos.

Teismui taip pat pritrūko įrodymų, jog K.M. vadovavo organizuotai grupei.

Byloje nustatyti narkotinių ir psichotropinių medžiagų laikymo, platinimo ir pasikėsinimo platinti narkotines medžiagas faktai. Įrodymai byloja, kad kaltinamieji naudojo fizinį smurtą prieš įsiskolinusius narkotinių medžiagų platintojus.

Kaltinamieji, kuriems buvo inkriminuoti narkotinių medžiagų įgijimo, laikymo ir gabenimo faktai, tačiau narkotinės medžiagos nebuvo surastos, atskiruose epizoduose išteisinti.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti apskųstas Lietuvos apeliaciniams teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.