Nuteisti sodo namelius švarinę panevėžiečiai

Panevėžio miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį penkiems, 17-20 metų amžiaus panevėžiečiams kaltinamiems neteisėtai įsibrovus į sodo namelius ir pavogus svetimą turtą, kurio bendra vertė 1 tūkst.688 eurų. Du iš jų niekur nedirbantys ir nesimokantys, kiti kaltinamieji yra Panevėžio profesinio rengimo centro moksleiviai.

Nuteisti sodo namelius švarinę panevėžiečiai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Nuteisti sodo namelius švarinę panevėžiečiai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 27, 2015, 11:42 AM, atnaujinta Nov 26, 2017, 8:50 AM

Kaip rašoma Panevėžio miesto apylinkės teismo pranešime, bylos nagrinėjimo metu teismas nustatė, kad laikotarpiu nuo praėjusių metų vasario mėnesio iki rugpjūčio mėnesio, kaltinamieji Panevėžio r., Janališkių, Daukniškių, Linonių kaimuose įsilaužė į 13 sodų bendrijose esančių namelių ir pavogė svetimą turtą. Kaltinamasis T.G. veikdamas vienas, įsilaužė į keturis namelius ir pavogė viso 490 eurų vertės turtą. Veikdamas kartu su nepilnamečiu asmeniu ir D.V. įsilaužė į du sodo namelius ir pavogė 206 eurų bendros vertės turtą.

T.G. veikdamas kartu su R.Š. įsilaužė į 5 sodos namelius ir pavogė bendros vertės turto už 640 eurų.

Kaltinamasis M.M. veikdamas kartu su nepilnamečiu draugu taip pat įsilaužė į du sodo bendrijose esančius namelius Panevėžio r. ir pavogė turtą, kurio bendra vertė 350 eurų. Panevėžiečiai iš namelių pagrobė dviračius, žoliapjovę, elektrinį boilerį, įrankių dėžes, įvairius statybos įrankius, stalo įrankių komplektą, batutą, muzikinį centrą ir daugelį kitų vertingų daiktų.

Visų kaltinamųjų baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė – nusikalstamas veikas padarė bendrininkų grupėje. Lengvinanti aplinkybė – kaltininkai prisipažino padarę dalį nusikalstamų veikų ir gailisi.

Skirdamas bausmes teismas atsižvelgė į kaltinamųjų asmenybes, amžių, padarytų nusikalstamų veikų sunkumo laipsnį. Kaltinamasis T.G. padarė viso 11 tyčinių, baigtų, apysunkių nusikaltimų, jis anksčiau neteistas, yra baustas administracine tvarka, charakterizuojamas neigiamai.

Nepilnametis asmuo padarė 4 tyčinius, baigtus, apysunkius nusikaltimus, charakterizuojamas teigiamai, anksčiau neteistas. M.M. padarė 2 tyčinius, baigtus, apysunkius nusikaltimus, yra teistas už analogiškas veikas, naujas nusikalstamas veikas padarė esant neišnykusiam teistumui.

Kaltinamasis R.Š. padarė 5 tyčinius, baigtus, apysunkius nusikaltimus, anksčiau neteistas, charakterizuojamas patenkinamai. D. V. padarė 2 tyčinius, baigtus, apysunkius nusikaltimus, buvo anksčiau teistas už analogišką veiklą, charakterizuojamas neigiamai.

Įvertinęs visas aplinkybes Panevėžio miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį. Kaltinamajam T.G. teismas skyrė galutinę subendrintą bausmę – 1 metus ir 6 mėn. laisvės apribojimą. Nepilnamečiui asmeniui – subendrinta 1 metų laisvės apribojimo bausmė. M.M. – 9 mėn. laisvės atėmimo bausmė, subendrinus su ankstesnių nuosprendžių paskirtomis bausmėmis, paskirta galutinė 11 mėn. ir 7 dienų laisvės atėmimo bausmė, bausmę atliekant pataisos namuose.

Kaltinamajam R.Š. teismas skyrė galutinę subendrintą bausmę – 1 metus laisvės apribojimą. D.V. subendrinus bausmes su kitais nuosprendžiais teismas skyrė 1 metų laisvės apribojimą. Taip pat teismas, kuriems paskirtos laisvės apribojimo bausmės, visus įpareigoja būti registruotiems darbo biržoje arba dirbti, būti namuose nuo 22 iki 6 val., nepilnamečiui asmeniui tęsti mokslus.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.