Švedijoje suimti du lietuviai, įtariami nepilnametės nužudymu

Šeštadienio rytą Švedijos policija pranešė, kad surado 17 metų mergaitės Lisos Holms kūną. Buvo sulaikyti trys įtariamieji – du vyrai ir moteris. Du įtariami vyrai yra lietuviai. Moteris ne Lietuvos pilietė.

Švedijoje nužudyta 17-metė: gali būti prisidėję lietuviai.<br>AP nuotr.
Švedijoje nužudyta 17-metė: gali būti prisidėję lietuviai.<br>AP nuotr.
Švedijoje nužudyta 17-metė: gali būti prisidėję lietuviai.<br>„Reuters“ asociatyvioji nuotr.
Švedijoje nužudyta 17-metė: gali būti prisidėję lietuviai.<br>„Reuters“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lina Bartkutė

Jun 13, 2015, 12:59 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 6:20 PM

Mergina dingo praėjusį sekmadienį netoli Linšiopingo Vestra Jotalande pietvakarių Švedijoje. Įtariamieji buvo sulaikyti Šiovdės mieste. Pareigūnų teigimu, dėl nužudymo buvo sulaikyti trys įtariamieji – užsieniečiai, kurie atvyko į Švediją vasaros darbams.

Atvyko vasaros darbams

Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Andžejus Roginskis patvirtino, kad Švedijoje yra sulaikyti du Lietuvos piliečiai. Policija aktyviai dirba Švedijoje lietuvius įtariant nepilnametės Švedijos pilietės nužudymu.

„Jie buvo paprasti darbininkai. Dirbo įvairius darbus. Jie buvo sulaikyti netoliese, kur galimai ir įvyko nusikaltimas“, – teigė A.Roginskis.

Viršininko pavaduotojas įtariamų lietuvių amžiaus kol kas negalėjo nurodyti. Pasak jo, vienas įtariamasis į teisėsaugos akiratį jau buvo pakliuvęs, o kitas yra pirmą kartą girdimas.

Kokia yra įtariamos moters pilietybė dar neaišku. Žinoma, kad ji ne lietuvė.

Švedijoje gyvenantis lietuvis Mantas Mažeitavičius jau šeštadienio rytą portalui Lrytas.lt pranešė, kad, liudininkų teigimu, sulaikytieji yra lietuviai. Apie tai buvo skelbiama ir Švedijoje populiariame socialiniame forume. Švedijos policijos pareigūnai portalui Lrytas.lt negalėjo patvirtinti, kokios tautybės yra sulaikytieji.

Pasak liudininkų, iš gyvenamosios vietos, kur įtariamieji ir buvo sulaikyti, buvo nutemptas automobilis “Volkswagen Sharan“ su Rytų Europos valstybiniais numeriais. Daugiau informacijos apie automobilio tyrimą nėra.

M.Mažeitavičius „Lietuvos ryto“ televizijai pasakojo, kad keturias dienas nesėkmingai merginos ieškojusius policininkus ant kelio užvedė rastas jos telefono dėklas. Vėliau – ir pačią vietą, kur, kaip įtariama, įvykdytas nusikaltimas. 

Anot Švedijoje gyvenančio lietuvio, kalbama, jog į nusikaltimą gali būti įsivėlę dar keli asmenys. „Vienas suimtųjų šiandien prisipažino, kad jis dalyvavo žmogžudystėje, bet kad nužudė ne jis“, – kalbėjo M.Mažeitavičius.

Merginos kūną rado daržinėje?

Kaip skelbia „The Local“, Švedijos policija apieškojo daržinę, kuri buvo už 1 km nuo kavinės, kur ir paskutinį kartą  buvo matyta nepilnametė. Policija tikrino pastatą su šunimis. 

„Merginos kūną identifikavo jos tėvai“, – Švedijos žiniasklaidai patvirtino policijos atstovė Ulla Brehm.

Apie Lizos Holms dingimą policija pranešė antradienį. Paskutinį kartą ją matė sekmadienį vakarą šalia kavinės Blomberge netoli Linšiopingo, kurioje ji dirbo.

Anot M.Mažeitavičiaus, tą sekmadienį mergina paskutinė išėjo iš kavinės, o raktą, kaip nurodo kavinės šeimininkė, nunešė į ūkinį pastatą, kur jį visada slėpdavo. Toje vietoje, kur raktas ir buvo paliktas, policininkai aptiko L.Holms pirštinę. Prie parduotuvės buvo paliktas ir merginos mopedas su rakteliu. „Ant mopedo rankenos kabėjo maišiukas su jos privačiais daiktais. Pavogta nieko nebuvo“, – „Lietuvos ryto“ televizijai kalbėjo M.Mažeitavičius.

L.Holms telefonas 1,5 val. po to, kai ji savo tėvams pranešė, jog važiuoja namo, dar turėjo ryšį. Vėliau jis buvo išjungtas.

Svarstoma, jog nusikaltėliai merginos galėjo laukti priestate greta kavinės. Įtariama, jog vienas suimtųjų ieškomas „Interpolo“ už prekybą žmonėmis.

Paauglė kilusi iš Šiovdė miesto, kuris nuo miestelio, kuriame ji dirbo, nutolęs apie 50 km.

Daugiau nei 7 tūkst. žmonių dingsta Švedijoje kiekvienais metais, tačiau Lisos Holms paieška buvo viena didžiausių pastaraisiais metais ir sulaukė didžiulio žiniasklaidos bei visuomenės dėmesio.

Žinote daugiau apie įvykį, pasidalinkite su kitais lrytas.lt skaitytojais. Viską galite siųsti adresu news@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.