Lietuvių bylą švedai bando dengti paslapties skraiste

Dėl 17-metės Lisos Holmes nužudymo suimti lietuviai netrukus gali atsidurti laisvėje, nes Švedijos kriminalistai prieš juos neturi jokių įkalčių. Taip teigia suimtų trijų mūsų tautiečių advokatai.

L.Holms nužudymas, dėl kurio įtariami lietuviai, sukrėtė Švediją.
L.Holms nužudymas, dėl kurio įtariami lietuviai, sukrėtė Švediją.
A.Roginskis stebisi, kodėl lietuviai suimti, jeigu prieš juos nėra įkalčių.
A.Roginskis stebisi, kodėl lietuviai suimti, jeigu prieš juos nėra įkalčių.
Daugiau nuotraukų (2)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Jun 23, 2015, 11:28 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 6:52 PM

Pirmadienį brolių Aivaro ir Nerijaus Bilevičių advokatai teismui įteikė apeliacinius skundus, kuriais skundžia Lietuvos piliečių suėmimą ir reikalauja juos paleisti į laisvę.

Advokatų teigimu, Švedijos pareigūnai neturi jokių įrodymų, kad septyniolikametę nužudė jų klientai, o prieš juos liudijantys kai kurie asmenys gali būti paveikti visuotinio pykčio, kuris kilo radus L.Holmes kūną ir sulaikius tariamus žudikus.

31 metų Aivarą, 35 metų jo brolį Nerijų bei pastarojo žmoną 34 metų Iriną Bilevičienę Šiovdės miesto teismas leido suimti praėjusį antradienį.

Praėjo savaitė, tačiau tyrėjai suimtųjų advokatams nepateikė jokių brolių kaltės įrodymų.

Kriminalistai apklausė daugiau kaip šimtą žmonių, paėmė kelių vyrų DNR mėginius, bet vis dar nėra svarbiausių atsakymų – kada galėjo būti nužudyta Lisa Holmes, kas tapo jos mirties priežastimi ir koks Lietuvos piliečių vaidmuo šioje istorijoje.

Užuot išsklaidę esančias abejones, nužudymą tiriantys Švedijos kriminalistai bylą visiškai įslaptino – apie jos detales brolių Bilevičių advokatai negali kalbėtis net su savo klientais.

Informacijos apie bylos eigą laukia ir Lietuvos kriminalinės policijos biuras (KPB). Jo specialistų pagalbos švedai taip pat atsisakė.

„Mes sakėme, kad jei švedams reikės mūsų pagalbos, iškart išsiųsime savo pareigūną, bet jie to nepageidauja. Oficialiais kanalais mums buvo padėkota už gerą valią ir pranešta, kad jei mūsų pagalbos prireiks, apie tai bus pranešta“, – „Lietuvos rytui“ pirmadienį sakė KPB viršininko pavaduotojas Andžejus Roginskis.

Pasak A.Roginskio, KPB yra pasirengęs išsiųsti pareigūną į Švediją tuoj pat, kai tik tos šalies teisėsaugininkai informuos, kad jiems reikia Lietuvos pagalbos.

Švedijos advokatų teiginiai, kad prieš brolius Bilevičius nėra surinkta jokių įrodymų, A.Roginskį nustebino.

Daugiau nei 20 metų policijoje dirbantis pareigūnas teigė pirmą kartą susiduriantis su tokiu atveju, kai teisinėje demokratinėje valstybėje teismas priima sprendimą iškart suimti žmones, nors prieš juos nėra surinkta įkalčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.