L.Holms nužudymas: įkalčių nėra, o teismas atmetė brolių skundus

Dėl moksleivės švedės Lisos Holms nužudymo įtariami ir suimti lietuviai laisvės bent kol kas neišvys. Penktadienį Švedijos teismas atmetė abiejų brolių apeliacinius skundus, tad jie lieka suimti. Pirmadienį planuojamas Lietuvos ambasados atstovų susitikimas su suimtais Lietuvos piliečiais.

Penktadienį Švedijos teismas atmetė brolių skundus.
Penktadienį Švedijos teismas atmetė brolių skundus.
Prokurorai patvirtino, kad 17-metės švedės L.Holms mirtis nebuvo natūrali.
Prokurorai patvirtino, kad 17-metės švedės L.Holms mirtis nebuvo natūrali.
Nerijus Bilevičius ir jo brolis įtariami sunkiu nusikaltimu.<br>„Facebook“ nuotr.
Nerijus Bilevičius ir jo brolis įtariami sunkiu nusikaltimu.<br>„Facebook“ nuotr.
Nerijaus Bilevičiaus žmona išskubėjo į Lietuvą.<br>„Facebook“ nuotr.
Nerijaus Bilevičiaus žmona išskubėjo į Lietuvą.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lina Bartkutė

Jun 26, 2015, 6:43 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 5:12 AM

Dar savaitės pradžioje brolių Aivaro ir Nerijaus Bilevičių advokatai teismui įteikė apeliacinius skundus, kuriais apskundė Lietuvos piliečių suėmimą ir reikalavo juos paleisti į laisvę.

Lieka už grotų

Pasak lietuvių advokatų, Švedijos kriminalistai prieš juos neturi jokių įkalčių, teismo įrodymų dėl kliento kaltės trūksta. Pasak advokatų, nėra nurodytos ir galimos nužudymo priežastys.

Penktadienį Švedijos teismas atmetė abiejų vyrų skundus, todėl jie toliau yra sulaikyti bent jau iki antradienio. Kaltinimai privalo būti pateikti per dvi savaites, kitaip suėmimą reikės persvarstyti, tad broliai antradienį gali būti paleisti.

Susitinka su ambasados atstovais

Lietuvos ambasada pranešė, kad pirmadienį Švedijoje planuojamas jų atstovų susitikimas su įtariamaisiais broliais Bilevičiais.

Įtariamieji yra Lietuvos piliečiai, ir ambasados tikslas – užtikrinti visą teisinę informaciją ir galimybę būti apgintiems. Jie yra įsigilinę į situaciją ir nuolat ją seka.

Lietuvos ambasada Švedijoje palaiko nuolatinį ryšį ir su įtariamųjų artimaisiais bei visomis teisėsaugos institucijomis.

Pateikė medicinos ekspertizę

Teismo medicinos ekspertai jau pateikė išankstinius tyrimus ir įrodymus, kurie gali susieti įtariamuosius su nusikaltimu.

„Mes gavome preliminarią medicinos ekspertizės ataskaitą. Bet šiuo metu išsamiau jos nekomentuosiu“, – portalui aftonbladet.se teigė prokuroras Larsas Goranas Wennerholmas.

Prokuroras patikslino, kad jie vis dar laukia kai kurių analizės rezultatų ir tiksliai negali pasakyti, kada bus daugiau naujienų.

Pasak L.G.Wennerholmo, yra ir preliminarus pranešimas, kada Lisa mirė, tačiau jis atskleisti to taip pat nepanoro.

„Galiu tik pasakyti, kad L.Holms mirtis nebuvo natūrali. Daugiau tyrimo duomenų nekomentuosiu“, – paslaptingai kalbėjo prokuroras L.G.Wennerholmas.

Žmona spruko į Lietuvą

Praėjus vos porai dienų po to, kai įtariama lietuvė buvo paleista į laisvę, moteris išvyko iš Švedijos. 

Prokuroras L.G.Wennerholmas teigė, kad lietuvės išvykimas nieko nereiškia, nes tyrimui jos greičiausiai nebeprireiks. Jis taip pat pabrėžė, kad jeigu moteris išvyko į Lietuvą, prireikus bus nesudėtinga ją grąžinti į Švediją.

Lietuvos ambasada Švedijoje padėjo lietuvei: „Mes susisiekėme su ja trečiadienį ir pasiūlėme savo pagalbą“, – portalui expressen.se sakė ambasadorius Eitvydas Bajarūnas.

Broliai buvo suimti prie savo namų birželio 12 dieną, o po keleto valandų patvirtinta, kad rastas merginos kūnas.

Policija tyrė ir versiją, kad Lisos dingimas gali būti susijęs su jos tėčio darbu Švedijos ginkluotose pajėgose. Šią versiją kėlė dienraštis „Göteborgs-Posten“.

Pajėgų grupės, kuriai priklauso merginos tėtis, nariai apmokyti veikti rizikingose situacijose. Taigi, kaip teigia šaltiniai, tokios grupės nariams patikimos ypatingos ir įslaptintos užduotys. Net jeigu šios grupės nariams kyla pavojus, to negalima komentuoti viešai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.