Patrulis nedavė ramybės, kol gavo kyšį

˙˙

A.Ulozas (kairėje) ir T.Urbonavičius teisiami už kyšio reikalavimą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Ulozas (kairėje) ir T.Urbonavičius teisiami už kyšio reikalavimą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Ulozas (kairėje) ir T.Urbonavičius teisiami už kyšio reikalavimą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Ulozas (kairėje) ir T.Urbonavičius teisiami už kyšio reikalavimą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Buvusių patrulių teismas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Buvusių patrulių teismas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Milda Kuizinaitė

Jul 22, 2015, 2:59 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 4:12 PM

Kyšio reikalavimu kaltinami buvę Vilniaus policijos Patrulių rinktinės pareigūnai 24 metų Audrius Ulozas ir jo bendraamžis kolega Tomas Urbonavičius.

Policijos Imuniteto valdybos pareigūnams jiems įkliuvo prieš metus. Praėjusių metų liepos 8-osios vakarą šalia Justininškių kapinių esančioje Talino gatvėje šie pareigūnai sustabdė automobilį BMW 318.

Jiems kilo įtarimų, kad prie šio automobilio vairo sėdintis vilnietis Nerijus Radvila yra neblaivus.

Vairuotojas tai kategoriškai neigė ir tikino, jog alkoholio kvapas sklinda nuo keleivio vietoje sėdinčios jo draugės, kuri rankose laikė atidarytą alaus skardinę.

Bylos duomenimis, A.Ulozas iš vairuotojo pareikalavo 800 litų, kad už galimą pažeidimą nebūtų surašytas protokolas. Kaltinime teigiama, jog kartu su A.Ulozu dirbęs jo kolega T.Urbonavičius tam neprieštaravo.

N.Radvila atsakė, jog tiek pinigų su savimi neturi ir pažadėjo policininkui juos sumokėti kitą dieną. Kad vairuotojas nedingtų neįvykdęs savo pažado, A.Ulozas paėmė N.Radvilos dokumentus ir užsirašė mobiliojo telefono numerį.

Pareigūno skambučio N.Radvila sulaukė kitą dieną. Apie tai, kad patruliai iš jo reikalauja kyšio, vilnietis jau buvo pranešęs policijai. Anoniminiu pasitikėjimo telefonu jis paskambino tą pačią naktį, kai buvo sustabdytas. Netrukus su juo susisiekė Imuniteto valdybos pareigūnai.

N.Radvila pareigūnui vėl atsakė neturintis 800 litų. Policininkas jam kelis kartus skambino ir kitą dieną. Tuomet jie susiderėjo, kad užteks sumokėti ir 500 litų.

Patrulių telefonų išklotines patikrinę Imuniteto valdybos pareigūnai nustatė, kad apie derybas dėl kyšio A.Ulozas trumposiomis žinutėmis informavo kolegą T.Urbonavičių.

A.Ulozas su pinigus atvežti pažadėjusiu vairuotoju liepos 10-osios vakarą susitiko prie Justiniškių kapinių. N.Radvila neatvežė pažadėtosios sumos, bet pareigūnas iš jo paėmė 210 litų ir skubiai išvažiavo.

Maždaug po 10 minučių kolegos jį sulaikė Fabijoniškių rajone. Pareigūnas tebeturėjo iš vairuotojo gautus pinigus.

A.Ulozas teisme teigė savo kaltę pripažįstantis iš dalies, o T.Urbonavičius kategoriškai neigė reikalavęs kyšio. Buvę policininkai šio įvykio aplinkybes teismui žada paaiškinti po liudytojų apklausos.

Tačiau trečiadienio posėdyje nepasirodė net pagrindinis liudytojas N.Radvila. Į kitą posėdį jis gali būti atvesdintas.

˙˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.