Nėščią sugyventinę mušęs žemaitis gali sėsti už grotų

Jau treji su pusę metų kaip Lietuvoje įsigaliojo Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymas. Deja, smurto tarp namiškių nuo to nesumažėjo, suaugę vaikai muša pasenusius savo tėvus, vyrai talžo savo moteris, dar baisiau, kai smurtaujama prieš besilaukiančias moteris.

Nėščią sugyventinę sutrankęs žemaitis gali sėsti už grotų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Nėščią sugyventinę sutrankęs žemaitis gali sėsti už grotų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Jul 23, 2015, 3:36 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 11:22 AM

Tokia istorija nutiko Telšių rajono Luokės seniūnijos Biržuvėnų kaime. Kaip praneša Telšių policija, namuose konflikto metu 30 metų neblaivus vyras delnu ir kumščiu trenkė į veidą savo 23 metų nėščiai sugyventinei.

Iškvietus policijos pareigūnus, smurtautojui nustatytas sunkus, 2,93 prom., girtumas. Sulaikytasis uždarytas į ilgalaikio sulaikymo kamerą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė artimajam giminaičiui ar šeimos nariui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Apie šį smurto atvejį policijos atstovė Vitalija Kazlauskienė sutiko pagarsinti vos vienu sakiniu: „Medikų pagalbos nereikėjo, moteris tik išsigando, jos nesužalojo. Daugiau nekomentuojam.“

Lrytas.lt žiniomis, moteris ne tik laukiasi, bet ir augina vienerių metukų dukrytę.

Jauna šeima glaudžiasi trijų kambarių bute, kuriame anksčiau gyveno vyriškio tėvai.

Šaltinio teigimu, jauni tėveliai nėra tinginiai. Anksčiau Telšiuose parduotuvėje dirbusi moteris dabar namuose augina mažylę, o jos sugyventinis uždarbiauja užsienyje.

„Matyt, iš svečios šalies namo sugrįžęs trisdešimtmetis iš džiaugsmo, kad pagaliau pasimatė su mylimąja ir dukryte, prisisrėbė tiek degtinės, kad paskui sumanė paauklėti pačią. Paklausite: „Už ką?“ O gi už nieką, šiaip profilaktiškai. Ne veltui per amžius klajoja posakis: „Jeigu muša, vadinasi, myli“, – kalbėjo norėjęs likti nežinomu Biržuvėnų gyventojas.

Luokės seniūnijos duomenimis, minėta šeima nėra įrašyta į socialinės rizikos šeimų sąrašą.

Be to, Biržuvėnai gali pasigirti – kaime bent oficialių socialinės rizikos šeimų iš viso nėra. Pačioje Luokės seniūnijoje tokių šeimų priskaičiuota septynios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.