Tabore gaunami narkotikai šienauja gyvybes

Ketvirtadienio pavakare už Vilniaus romų taboro esančiame miškelyje buvo rastas negyvas vyras. Pirminiais duomenimis, jo mirties priežastis – narkotikų perdozavimas.

Per pastarąją savaitę tabore įsigyti narkotikai pasiglemžė ne vieno žmogaus gyvybę.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Per pastarąją savaitę tabore įsigyti narkotikai pasiglemžė ne vieno žmogaus gyvybę.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 30, 2015, 9:20 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 6:01 PM

Sostinės policija pastarąją savaitę dažnai teikė visuomenei informaciją apie Vilniaus romų tabore rastus galimai narkotinėmis medžiagomis apsinuodijusius ir mirusius asmenis. Praėjusią savaitę nuo narkotikų mirė keturi asmenys.

Liudytojų teigimu, visi mirusieji narkotines medžiagas įsigydavo tabore. Ne kartą atliktos narkotinių medžiagų ekspertizės parodė, kad anksčiau tabore pardavinėtų narkotikų (heroino) sudėtyje, kvaišalų buvo randama nedaug – vos 8 ar 10 procentų.

Taip buvo dėl didelio narkotinių medžiagų platintojų tarpininkų skaičiaus. Norėdami gauti didesnį pelną, jie skiesdavo narkotines medžiagas įvairiais priedais.

Dabar, atlikus romų tabore paimtų narkotinių medžiagų ekspertizę, pirminiais duomenimis, buvo nustatyta, kad pardavinėjamų narkotikų (heroino) sudėtyje kvaišalų koncentracija yra nuo 30 iki 50 procentų.

Narkotikus vartojantiems asmenims tokia neįprastai didelė kvaišalų dozės koncentracija tampa mirties priežastimi.

Policija paneigė viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, kad narkotinės medžiagos romų tabore yra maišomos su žiurknuodžiais. Stiprios koncentracijos heroino atsiradimas juodojoje rinkoje yra pagrindinė narkotikų perdozavimo ir asmenų mirties priežastis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.