Nuteistas su BMW 15-etį dviratininką suvažinėjęs vairuotojas

Ketvirtadienį, Panevėžio miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį 35 m. panevėžiečiui įvykdžiusiam kelių eismo taisyklių pažeidimus, dėl ko mirė dviratininkas. Teismas jam skyrė 4 metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant 2 metams, bei 2 metams atimta teisė vairuoti transporto priemones.

Nuteistas su BMW 15-etį dviratininką suvažinėjęs vairuotojas.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Nuteistas su BMW 15-etį dviratininką suvažinėjęs vairuotojas.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 14, 2015, 1:33 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 3:15 PM

Kaip rašoma Panevėžio miesto apylinkės teismo pranešime, kaltininkui taip pat reikės atlyginti 20 tūkst. eurų neturtinę žalą sūnaus netekusiems tėvams.

Bylos nagrinėjimo metu teismas nustatė, kad praėjusių metų balandžio mėn. 25 d., apie 21 val., kaltinamasis A.G., dideliu greičiu (92 km/val.) Parko g. vairavo automobilį BMW. Viršydamas leistiną greitį mieste, artėdamas prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos ir lenkdamas kitas mašinas važiuojančias ta pačia kryptimi, nesulėtino greičio, ko pasėkoje partrenkė į pėsčiųjų perėją įvažiavusį 15-etį dviratininką, kuris dėl sužalojimų vežamas į ligoninę mirė.

Kaltinamojo A.G. baudžiamąją atsakomybę lengvinančia aplinkybė pripažinta tai, kad jis gailėjosi padaręs nusikalstamą veiką, prisipažino ją padaręs, taip pat lengvinanti aplinkybė, kad nusikalstamos veikos padarymui įtakos turėjo rizikingas nukentėjusiojo elgesys – jaunuolis su dviračiu važiavo per pėsčiųjų perėją, o jo nesivedė, kaip reikalauja kelių eismo taisyklės.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad A.G. padarė nusikalstamą veiką dėl neatsargumo, administracine tvarka anksčiau baustas 13 kartų, 12 kartų iš jų – už kelių eismo taisyklių pažeidimą, ankstesni teistumai išnykę, charakterizuojamas teigiamai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.