Prie sienos su Lenkija įkliuvo trys teisingumo vengę lietuviai

Kalvarijos užkardos pareigūnai pasienyje su Lenkija sulaikė tris policijos ieškotus lietuvius. Vienas jų įkliuvo kaip į Lenkiją važiavusio lengvojo automobilio keleivis, du – grįžtantys į Lietuvą maršrutiniu autobusu.

Prie sienos su Lenkija įkliuvo trys teisingumo vengę lietuviai.<br>VSAT nuotr.
Prie sienos su Lenkija įkliuvo trys teisingumo vengę lietuviai.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 28, 2015, 11:24 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 12:51 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė Lenkijos link važiavusį lengvąjį automobilį „Mercedes Benz“. Jo vairuotojo pateikti asmens bei transporto priemonės dokumentai buvo nepriekaištingi, tačiau paaiškėjo, kad nemalonumų su teisėsauga turi mašinos keleivis.

Pasieniečiai, patikrinę informaciją apie 30 metų Elektrėnų gyventoją, išsiaiškino, kad vyras yra įtariamas baudžiamojo nusižengimo padarymu. Jo paiešką Elektrėnų policijos komisariatas buvo paskelbęs praėjusių metų liepos pradžioje.

VSAT pareigūnai elektrėniškį išlaipino iš automobilio ir uždarė į Kalvarijos užkardoje esančią laikino sulaikymo patalpą. „Mersedeso“ vairuotojui leista tęsti kelionę. Apie ieškomojo sulaikymą pasieniečiai įprasta tvarka pranešė paieškos iniciatoriui ir vyrą perdavė Kalvarijos policijos pareigūnams.

Dar du teisingumo vengusius vyrus Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė ir išlaipino iš maršrutinio autobuso „Setra“, pažymėto lietuviškais registracijos numeriais. Daugumos maršrutu iš Diuseldorfo į Vilnių vykusių autobuso keleivių dokumentai buvo tvarkingi, tačiau VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad du vyrai turi problemų su teisėsauga.

Nustatyta, kad 32 metų telšiškis nuo praėjusių metų pabaigos yra ieškomas Telšių apskrities policijos kaip asmuo, nuteistas arešto atlikimo bausme ir vengiantis ją atlikti. Pasieniečiai taip pat nustatė, kad tuo pačiu autobusu vykęs 22-ejų kaunietis nuo šių metų kovo yra ieškomas to paties miesto policijos kaip asmuo, įtariamas nusikaltimo padarymu.

Abu vyrus pasieniečiai išlaipino iš autombuso ir sulaikė bei tą pačią dieną perdavė atvykusiems paieškos iniciatorių konvojams.

Šiemet VSAT pareigūnams iš viso įkliuvo 367 asmenys, kurių dėl įvairių nusikaltimų ir pažeidimų ieškojo Lietuvos bei užsienio šalių teisėsaugininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.