Už žmogžudystę nuteistas ir Dembavos budelio brolis

Panevėžyje nuteistas 37 metų Vidas Jakubaitis, kuriam Panevėžio apygardos prokuratūra pareiškė kaltinimus dėl tyčinio nužudymo iš chuliganiškų paskatų. Tai jau antras tos pačios šeimos atstovas, į teisiamųjų suolą sėdęs dėl žmogžudystės, pranešė Generalinė prokuratūra.

Už žmogžudystę nuteistas ir Dembavos budelio brolis.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Už žmogžudystę nuteistas ir Dembavos budelio brolis.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-09-02 17:12, atnaujinta 2017-10-17 20:55

Pernai nuosprendį dėl didžiulį atgarsį visuomenėje sukėlusio žiauraus nepilnametės nužudymo išgirdo jaunesnysis V.Jakubaičio brolis 35 metų Julius Jakubaitis.

V.Jakubaitis pripažintas kaltu šiemet, kovo 26-osios vakarą, bute Panevėžyje tyčia, iš chuliganiškų paskatų nužudęs 55 metų vyriškį. Įtariama, kad išgertuvių metu V.Jakubaitis vieną kartą peiliu dūrė pažįstamam į krūtinę ir pasišalino. Sužeistas vyriškis atsigulė miegoti ir mirtinai nukraujavo. Negyvą svečią rytą aptiko buto šeimininkai, buvo iškviesta policija.

Ir ikiteisminio tyrimo metu, ir bylą nagrinėjant Panevėžio apygardos teisme V.Jakubaitis atsisakė duoti parodymus. Vyriškis neigė savo kaltę.

Panevėžio apygardos teismas V.Jakubaitį pripažino kaltu dėl nužudymo iš chuliganiškų paskatų ir skyrė jam laisvės atėmimo bausmę – 14 metų nelaisvės.

Pernai gruodį laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmė buvo skirta dviem metais jaunesniam V.Jakubaičio broliui J.Jakubaičiui. Pastarąjį bei 23 metų Deividą Antanaitį Panevėžio apygardos teismas pripažino kaltais dėl didelio visuomenės atgarsio sulaukusio nusikaltimo – 2013 m. rugsėjo 21 d. išžaginus ir nužudžius nepilnametę Panevėžio rajono gyventoją.

Lapkričio mėnesį Lietuvos Apeliaciniame teisme bus toliau nagrinėjami šių nuteistųjų skundai. Abu teismo prašė skirti jiems psichiatrijos ekspertizę. Be to, J.Jakubaičio apeliaciniame skunde dar prašė jį išteisinti dėl tyčinio nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis ir nusikaltimo slėpimo, bet pripažino kaltę dėl nepilnametės išžaginimo, prašydamas už tai skirti kuo švelnesnę bausmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.