Iš Panevėžio pataisos namų dingo už nužudymą teista moteris

Trečiadienį iš Panevėžio pataisos namų pasišalino už nužudymą nuteista moteris. 32 metų nuteistosios pasigesta vakare, apie 20 valandą. Policijos pateiktoje suvestinėje teigiama, kad bėglė valė langus, tada dingo.

Paskelbta Lauros Ugriumovos (gimusi 1983 m.) paieška.<br>Kalėjimų departamento nuotr.
Paskelbta Lauros Ugriumovos (gimusi 1983 m.) paieška.<br>Kalėjimų departamento nuotr.
Trečiadienį prie Panevėžio pataisos namų piketavo būrelis treninguotų jaunuolių. Tuo metu policijai ir pranešta apie negrįžusią nuteistąją.<br>V.Petrauskienės nuotr.
Trečiadienį prie Panevėžio pataisos namų piketavo būrelis treninguotų jaunuolių. Tuo metu policijai ir pranešta apie negrįžusią nuteistąją.<br>V.Petrauskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Virginija Petrauskiene

2015-09-10 09:15, atnaujinta 2017-10-16 14:55

Žinoma, kad nuteistoji turėjo teisę laisvai vaikščioti po pataisos namų teritoriją. Moters bausmės laikas turėjo baigtis 2017 metais. Panevėžio pataisos namai kol kas daugiau informacijos neteikia.

Vakar apie 19 valandą prie moterų kalėjimo būriavosi maždaug 20 jaunuolių – vaikinų ir kelios merginos. Jie uždegė prie pataisos namų pastato žvakutes. Susirinkusi kompanija tvirtino tokiu būdu palaikanti nuteistuosius ir reikalaujanti naujais įstatymais neapriboti jų teisių į pasimatymus.

Ar nuteistoji pabėgo pasinaudodama neįprastu judėjimu paprastai ramioje gatvėje? Teigiama, kad jos imta ieškoti kur kas anksčiau. Tuo metu, kai prieš moterų kalinimo įstaigos administracijos pastatą piketuotojai degino žvakutes, buvo matyti neįprastas pagyvėjimas: į pastatą vienas po kito rinkosi darbuotojai.

Kalėjimų departamentas ketvirtadienį po pietų pranešė, kad pabėgusi kalinė – Laura Ugriumova (gimusi 1983-01-18). Ji apie 16 val. 30 min. ji tiesiog išėjo pro pagrindinio įėjimo duris. Paskelbta bėglės paieška.

L. Ugriumova yra 158 cm ūgio, liekno kūno sudėjimo, plaukai iki pečių su kirpčiukais. Akys žaliai rudos. Ant kairiojo klubo yra tatuiruotė – širdelės atvaizdas. Išeidama L. Ugriumova vilkėjo geltonos spalvos marškinėlius, baltos spalvos megztuką, mūvėjo mėlynus džinsus ir avėjo juodos spalvos sportinius batelius. 

Tai jau ne pirmas atvejis, kai iš šios kalinimo įstaigos pasišalina nuteistoji. Prieš 11 metų pasinaudodama siaučiančia pūga pabėgo 22-jų Rasa I. Ji susistabdė taksi ir įkalbino ją parvežti į Rokiškį. Ten nesumokėjusi pasišalino. Kitą dieną bėglė buvo sulaikyta parduotuvėje, kai bandė ten pavogti dešros ir alkoholio.

Po šio pabėgimo buvo ir dar vienas. Antroji bėglė buvo surasta landynėje pas narkomanus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.