Elektros skaitiklių „tikrintojai“ išsinešė močiutės piniginę

Per vieną dieną Telšiuose ir rajone nuo sukčių nukentėjo trys garbaus amžiaus moterys. Nusikaltėlių dienos grobio vertė – daugiau kaip 2000 eurų. Spėjama, kad senoles nuskriaudė ta pati grupuotė.

Išviliojus namo savininkę į lauką parodyti elektros skaitiklių drauge atvykusiam vyriškiui, aferistė pagrobė piniginę su asmens dokumentais ir pinigais.<br>D.Piraitytės asociatyvi nuotr.
Išviliojus namo savininkę į lauką parodyti elektros skaitiklių drauge atvykusiam vyriškiui, aferistė pagrobė piniginę su asmens dokumentais ir pinigais.<br>D.Piraitytės asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Oct 2, 2015, 8:53 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 4:51 AM

Geriau neturėtų laidinio telefono

75 metų telšiškė policininkams papasakojo, kad spalio 1-ąją į laidinį telefoną paskambino nepažįstamas vyriškis. Prisistatęs policijos pareigūnu, pareiškė tiriantis bylą dėl padirbtų eurų, kuriais moteris neva atsiskaitė parduotuvėje.

Po pokalbio telefonu senjorė sutriko, todėl, kai į jos namų duris pasibeldė atvykėlis, nedvejodama atidavė pensiją. Sukčius iš moters paėmė 300 eurų, tikindamas, kad ir jie galintys būti padirbti, todėl reikia atlikti ekspertizę.

Analogiška istorija nutiko kitai Telšių gyventojai. 84 metų moteris taip pat laidiniu telefonu gavo prastą žinią – esą prekybos centre atsiskaičiusi padirbtais pinigais, o visa tai neva įamžino filmavimo kameros. Žodžiu, močiutės laukia rimti nemalonumai.

Banko darbuotoju prisistatęs vyriškis pasiteiravo: „Gal turite daugiau padirbtų eurų, viską reikia nuodugniai patikrinti“.

Po pietų kaip žaibas į namus prisistatęs tikrintojas nepasigėdijo pagrobti visų senolės santaupų – 1600 eurų.

Apsimetė „Lesto“ darbuotojais

Kita žemaitė į sukčių žabangas papuolė Telšių rajono Žarėnų seniūnijos Girkantiškės kaime. Apie 10 val. ryto 77 metų sodietė sulaukė netikėto dviejų apsimetėlių – neva „Lesto“ darbuotojų – vizito.

„Elektros tinklų darbuotoja“ į senjorės namus įsiprašė meluodama apie patikrinimą.

Išviliojus namo savininkę į lauką parodyti elektros skaitiklių drauge atvykusiam vyriškiui, aferistė pagrobė piniginę su asmens dokumentais ir pinigais.

Išsinešdinus „tikrintojams“, Girkantiškės gyventoja neberado name padėtos piniginės, kurioje buvo 125 eurai,svarbūs asmens dokumentai – asmens tapatybės kortelė, pensininko pažymėjimas, taip pat banko sąskaitos informacinė kortelė, prekybos centrų nuolaidų kortelės.

Dėl šių sukčiavimų pradėti ikiteisminiai tyrimai, ieškomi įtariamieji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.