Iš banko dingo daugiau nei 20 tūkstančių eurų indėlis

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai aiškinasi, kaip iš vieno Šiauliuose veikiančio banko galėjo dingti solidus garbaus amžiaus pilietės indėlis.

Policija aiškinasi, į kieno rankas pateko banke laikytos šiaulietės santaupos.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Policija aiškinasi, į kieno rankas pateko banke laikytos šiaulietės santaupos.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Oct 13, 2015, 11:21 AM, atnaujinta Oct 10, 2017, 10:38 AM

Daugiau nei 20 tūkstančių eurų pasisavinimu įtarta 45 metų šio banko darbuotoja.

Policija tyrimą dėl dingusio indėlio pradėjo gavusi banko vadovybės pareiškimą.

Paaiškėjo, kad į banką dėl neseniai mirusios šiaulietės indėlio kreipėsi neseniai mirusios šiaulietės artimieji. Turto paveldėtojai sakė žinoję, kad ši moteris pinigus laikė banke ir buvo sudariusi terminuoto indėlio sutartį.

Su mirusios giminaitės dokumentais į banką kreipęsi paveldėtojai nustebo sužinoję, kad ji terminuotą indėlį netikėtai nutraukė dar prieš mirtį, o visus sąskaitoje buvusius pinigus – 21 tūkstantį 54 eurus – pasiėmė.

Tuo, kad jų taupi giminaitė galėjo nei šio nei iš to pasiimti banke laikytas santaupas, velionės artimieji nepatikėjo. Jie įtarė, kad giminaitės indėlį galėjo pasisavinti koks nors nesąžiningas banko darbuotojas.

Atlikus vidinį tyrimą banko vadovybė kreipėsi į policiją.

Įtarę, terminuota indėlio sutartis galėjo būti nutraukta suklastojus indėlininkės parašus ant šios sutarties nutraukimo dokumentų bei ant kasos išlaidos orderių, pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo.

Įtarimai dėl klientės pinigų pasisavinimo krito ant 45 metų šio banko darbuotojos. Dokumentai, kuriais remiantis buvo pasisavintas garbaus amžiaus šiaulietės indėlis, galėjo būti suklastoti pernai liepos 3-4 dienomis.

Banko darbuotojai mestus įtarimus patvirtins arba paneigs ikiteisminį tyrimą atliekančių pareigūnų paskirtos grafologinės parašų ekspertizės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.