Klaipėdiečius klampina erotinis masažas

Klaipėdoje veikę erotinio masažo salonai jokių sveikatinimo paslaugų klientams neteikdavo, o tiktai susižerdavo pinigus iš šešėlinės veiklos – kitų asmenų prostitucijos. Taip nusprendė teismas.

Klaipėdos apylinkės teisme apklausiamos aistros masažo salonų darbuotojos kaip įmanydamos slėpė savo veidą.<br>G.Pilaičio nuotr.
Klaipėdos apylinkės teisme apklausiamos aistros masažo salonų darbuotojos kaip įmanydamos slėpė savo veidą.<br>G.Pilaičio nuotr.
Striptizo klube „Escape“ buvo teikiamos ir erotinio masažo paslaugos.
Striptizo klube „Escape“ buvo teikiamos ir erotinio masažo paslaugos.
Daugiau nuotraukų (2)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas“)

Oct 27, 2015, 8:37 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 10:35 AM

Nuosprendį paskelbęs Klaipėdos apylinkės teismas nelegalaus masažo salonų tinklo šeimininkų veiklą įvertino kaip nusikalstamą. Jie taip pat nubausti už neteisėtą informacijos apie privačius asmenis rinkimą.

Klaipėdietis Andrius Kaušpėdas, vienas tinklo „Aistros masažai“ steigėjų ir akcininkų, išklausė jau antrą panašų nuosprendį.

Išvengė realių bausmių

Nekalti šokiai, prekyba sekso reikmenimis ar šešėlinė veikla siekiant pralobti? Tokį galvosūkį sprendė teismas, narpliodamas nelegalių paslaugų tinklo, į kurį buvo įtraukta apie 20 asmenų, veiklą.

A.Kaušpėdas vėl pripažintas kaltu dėl sąvadavimo ir neteisėto informacijos apie kitų asmenų privatų gyvenimą rinkimo – jam skirta lygtinė 2 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Vykdomojo direktoriaus pareigas ėjusiai Jurgitai Valionienei už tokią pat veiklą lygtinai skirta 2 metai ir 3 mėnesiai nelaisvės.

Dar aštuonios tinklo vadybininkės, nuteistos nuo vienų metų ir šešių mėnesių iki dvejų metų, irgi už grotų nesėdės.

Teisėja Edita Lapinskienė kaltinamiesiems paskyrė švelnias bausmes, įvertinusi apysunkį neatsargiai padarytų tyčinių nusikaltimų pobūdį.

Visiems skirtos baudžiamojo poveikio priemonės – į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą pervesti įmokas nuo 188 iki 753 eurų.

Viešai siūlė paslaugas

Klaipėdos centre veikęs striptizo klubas „Escape“ skelbė, kad čia galima išvysti tik simpatiškas šokėjas. Tačiau klientams kambariuose buvo teikiamos įvairios erotinio masažo paslaugos.

Klubo savininkų ir darbuotojų nebaugino net Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kaimynystė.

Savo paslaugas viešai reklamavę verslo įmonės „Aistros masažas“ valdytojai netgi sielojosi, kad klientai anksčiau būdavę dosnesni – tokioms procedūroms išleisdavo trigubai daugiau pinigų.

Policija pradėjo akyliau stebėti ne tik viešbučio patalpose įsikūrusį striptizo klubą „Escape“, bet ir dideliuose prekybos bei pramogų centruose veikiančias sekso prekių parduotuves.

Žadėjo laimingą pabaigą

Paaiškėjo, kad erotinio masažo kambariai su drabužinėmis buvo įrengti ne tik sekso parduotuvėse, bet ir naktiniame klube „Escape“.

Per kratas striptizo klubo drabužinėse rasta slaptai sumontuotos sekimo įrangos su vaizdo kameromis. Įrašai saugoti vadovų kabinetuose.

Vadybininkės, pardavėjos konsultantės klientams siūlydavo erotinį masažą, nurodydavo įkainius, padėdavo jiems užmegzti santykius su masažuotojomis ir atsiskaitydavo su jomis už paslaugas.

Striptizo klubo lankytojams buvo teikiamos erotinio masažo „iki laimingos pabaigos“ procedūros.

Sukosi masažo konvejeris

Klube aptikti užrašai ir dokumentai rodo, kad masažuotojos buvo griežtai kontroliuojamos, o pažeidusioms taisykles buvo skiriamos piniginės baudos.

Pagalvota ir apie profesinį ugdymą – naujokes šeimininkų prašymu konsultavo žinomas gydomojo masažo specialistas iš Druskininkų.

Už valandos masažą šeimininkai prašydavo apie 200 litų. Ištroškę aštresnių pojūčių vyrai atseikėdavo ir daugiau.

Klientų pageidavimu masažuotojos sutikdavo dirbti ir pusiau apsinuoginusios.

Iš merginų reikalauta individualios veiklos pažymų teikti fizinės gerovės paslaugas, jų vardu buvo sudaromos patalpų subnuomos sutartys.

Liudininkai neslėpė, kad salonuose buvo dirginamos jų erogeninės zonos, lyties organai. Ne vienas klientas sulaukė „laimingos pabaigos“.

Viską slaptai filmuodavo

Teisme A.Kaušpėdas ir J.Valionienė aiškino neįsivaizdavę, kas vyksta striptizo klube, – esą vadybininkės ir masažuotojos ten veikdavo savo iniciatyva. Bet šios tikino tik vykdžiusios nurodymus.

Drabužinės buvo slaptai filmuojamos, nors klientų šantažo ir reketo atvejų nenustatyta. Vadybininkių teigimu, kameros įrengtos siekiant apsaugoti „Escape“ lankytojus nuo vagysčių.

Tyrėjai mano, jog striptizo klubo šeimininkai taip kontroliuodavo masažuotojas, kurioms klientai už procedūras pažerdavo arbatpinigių.

Masažo tinklo vadybininkės sakė nežinančios, kieno įsakymu sumontuota stebėjimo įranga, tačiau teismas tokiomis kalbomis nepatikėjo.

Kelios apie filmavimus nieko nežinojusios masažuotojos klubo šeimininkams pateikė civilinius ieškinius dėl neteisėtos veiklos.

Nuteistieji dar nenuleido rankų

Nelegalių salonų „Aistros masažai“ bylos buvo nagrinėjamos ketverius metus – surengta apie šimtą teismo posėdžių.

A.Kaušpėdui už sąvadavimą anksčiau buvo skirta lygtinė metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Jo pagalbininkės, buvusios sutuoktinės Živilės Kaušpėdienės veikla įvertinta dvejais metais nelaisvės.

Klubo „Escape“ personalo vadovė Orinta Miškinienė ir direktorius Remigijus Eitutis nuteisti metams ir šešiems mėnesiams nelaisvės.

Ir tąkart atsipirkę lygtinėmis bausmėmis šešėlinių paslaugų teikėjai buvo įpareigoti sumokėti iki 3 tūkst. eurų baudas ir pervesti į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą po 367 eurus.

Teisiamųjų suolą iš viso trynė vienuolika erotinio masažo specialistų – vieni vadovavo nelegaliam verslui, o kiti teikdavo konkrečias paslaugas.

Keturios kaltę pripažinusios klaipėdietės išvengė teismo – nubaustos baudžiamaisiais įsakymais. Kelių moterų bylos išskirtos į atskiras. Tinklo vadovai pirmąjį nuosprendį apskundė aukštesnei teismo instancijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.