Per gaisrą du žmones pražudęs padegėjas kalės 19 metų

Panevėžio apygardos teismas

Per gaisrą du žmones pražudęs padegėjas kalės 19 metų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Per gaisrą du žmones pražudęs padegėjas kalės 19 metų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 4, 2015, 2:49 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 8:40 PM

Antradienį Panevėžio apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje dėl nužudymo, svetimo turto sunaikinimo ir sugadinimo ir vagysčių. Teismas pripažino molėtiškį Antaną Adomėną pavojingu recidyvistu, jis anksčiau devynis kartus teistas, nusikaltimus, už kuriuos dabar nuteistas, padarė vos paleistas iš bausmės atlikimo vietos.

Pirmus penkis bausmės metus jis praleis kalėjime, likusius – pataisos namuose, pranešė teismo atstovė spaudai.

Teismas nustatė, kad 53 metų A. Adomėnas 2014 metų rugpjūčio 12 dieną, Molėtuose, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, dėl asmeninių nesutarimų ir pykčio, tyčia žiebtuvėliu padegė namą, kuriame miegojo žmonės.

Gaisro metu žuvo R.B., o smalkėmis apsinuodijęs D.J. mirė ligoninėje. Gaisre sudegė namo stogo medinės konstrukcijos, lauko veranda, išdegė perdengimas, nuo aukštos temperatūros apdegė bei sudegė buitinė technika, baldai, kitas šeimininkų turtas.

Tų metų spalio 16-osios vakare Molėtuose, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, dėl asmeninių nesutarimų su A.P., A.Adomėnas tyčia sukėlė gaisrą Molėtų rajono savivaldybei priklausančiame name, kuriame gyveno nukentėjusysis, ir sunaikino nukentėjusiajam bei savivaldybei priklausantį turtą.

A.Adomėnas kaltintas ir tuo, kad 2014 metų vasarą įsibrovė į Molėtų rajone esančią sodybą ir iš jos pagrobė įvairių šeimininkams priklausančių daiktų.

Vyras teisme neigė padaręs jam inkriminuotus nusikaltimus, tačiau teismas jo kaltę įrodė remdamasis byloje surinktais duomenimis: pirminiu kaltinamojo prisipažinimu, liudytojų parodymais, kitais bylos įrodymais.

Teismas konstatavo, kad A.Adomėno padaryti nusikaltimai nėra atsitiktiniai, padaryti nepalankiai susiklosčius aplinkybėms, o „yra loginė jo pasirinkto antivisuomeninio gyvenimo būdo pasekmė“.

Teismas pažymėjo, kad Baudžiamajame kodekse numatyta, jog pavojingam recidyvistui už tyčinius nusikaltimus skiriama griežtesnė bausmė, negu straipsnio sankcijoje už tokius nusikaltimus numatyti bausmės vidurkiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.