Šiauliečio studento kuprinėje – kvaišalų atsargos

Pažintines ir šviečiamąsias akcijas šiauliečiams moksleiviams ir studentams organizuojantys Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai patys neteko amo, kai tarnybinis šuo bakstelėjo į vieno studento kuprinę.

Per pareigūnų rengiamas šviečiamąsias akcijas kinologų šuo suteikia gerų emocijų, bet šįkart nutiko priešingai – rado kvaišalų ne ten, kur tikėtasi.<br>Šiaulių AVPK nuotr.
Per pareigūnų rengiamas šviečiamąsias akcijas kinologų šuo suteikia gerų emocijų, bet šįkart nutiko priešingai – rado kvaišalų ne ten, kur tikėtasi.<br>Šiaulių AVPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2015, 1:32 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 1:27 PM

Į narkotikus įjunkęs aštuoniolikmetis buvo demaskuotas per trečiadienį surengtą pareigūnų vizitą į vieną Šiaulių mokymo įstaigą. Šįsyk nutarta studentų nesikviesti į aktų salę, o paskaitas skaityti mažesnėms grupėms, todėl lankytasi klasėse.

Pirmoji susitikimo dalis buvo paskirta paskaitai apie narkotinių medžiagų poveikį, žalą ir atsakomybę. Po to buvo surengta bene labiausiai klausytojų mėgstama praktinė dalis – į pagalbą pasitelktas dresuotas šuo.

Pagal scenarijų kriminalistų pagalbininkas turėjo surasti moksleivių daiktuose paslėptą į kvaišalus pamirkytą skiautę. Tačiau tarnybinis šuo netikėtai atsigulė ant kitos kuprinės – taip parodė kinologui narkotinių medžiagų slaptavietę.

Nustebo ir vaikai, ir kriminalinės policijos pareigūnai, nes skiautė buvo paslėpta kitoje kuprinėje. Patikrinus aštuoniolikmečio daiktus, aptiktas paketėlis su kvaišalų likučiais. Įtarta, kad tai – psichotropiniai medikamentai.

Kriminalinės policijos pareigūnai sustingusių iš nuostabos studentų akivaizdoje išsivedė įtariamąjį iš klasės. Atlikus kratą jo namuose, buvo aptikta metalinė dėžutė. Joje buvo miltelių likučių ir pusantros tabletės.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo kvaišalais, o studentas tapo įtariamuoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.