Policija išleido sulaikytą dailininką Liną Cicėną

Vilniaus policininkai išleido į laisvę dailininką Liną Cicėną, kurį

Dailininkas Linas Cicėnas penktadienį buvo pristatytas į Vilniaus trečiąjį policijos komisariatą.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Dailininkas Linas Cicėnas penktadienį buvo pristatytas į Vilniaus trečiąjį policijos komisariatą.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dalia Gudavičiūtė

Dec 18, 2015, 2:27 PM, atnaujinta Sep 28, 2017, 3:30 PM

Į vienutę uždarytas dailininkas prieš tai privalėjo pasirašyti dokumentą, pavadintą kaltinamuoju aktu dėl savavaldžiavimo.

„Savavaldžiavimas“ buvo padarytas prieš du metus kilus konfliktui su kaimynais.

Dailininkas Linas Cicėnas šiandien buvo pristatytas į Vilniaus Trečiojo policijos komisariatą apie pietus. Dailininkas teigė, kad jam niekas nepaaiškino, už ką yra sulaikytas. Paskambinęs iš vienutės į redakciją dailininkas pasakojo, kad išvakarėse atidarė savo darbų parodą.

8 ryto jam paskambino tyrėja Kristina Stankevičiūtė ir pasiūlė pasirašyti dokumentą. L.Cicėnas atsakęs, kad iš pradžių turi išsimiegoti. 12 val. jis atėjo prie Užupio Angelo susitikti su tyrėja. Kai ši jam pasiūlė pasirašyti dokumentą, jis atsisakė, nes norėjo iš pradžių perskaityti, ką pasirašo.

Tuomet, jo teigimu, policininkai įgrūdo jį į savo mašiną, ir nieko nepaaiškinę nuvežė į komisariatą, kur uždarė.

Trečiojo policijos komisariato viršininkas Ramūnas Šilobritas žurnalistams sakė, kad jam nepavyko pabendrauti su patruliais, kurie dailininką pristatė, todėl negali pasakyti, už ką jis uždarytas.

Jis siūlė nesureikšminti šio įvykio.“Negalima žmogaus pačiupti mieste ir nusivežti į policiją nieko neaiškinus“,-- piktinosi dailininko draugai.

Jie teigė, kad dailininkas buvo truputį išgėręs vyno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.