Nužudyta moteris Telšių policijai tapo sava mirtimi mirusiu vyru

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato įvykių suvestinėse spaudai pasigedus reikšmingų visuomenei įvykių, žurnalistai ir gyventojai buvo jau ne kartą raminti, tačiau tam tikri faktai verčia nerimauti, nes nesusipratimai tęsiasi.

Nužudyta moteris Telšių policijai tapo sava mirtimi mirusiu vyru.<br>G.Akavickienės nuotr.
Nužudyta moteris Telšių policijai tapo sava mirtimi mirusiu vyru.<br>G.Akavickienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Jan 13, 2016, 1:13 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 6:07 AM

Suvestines spaudai ruošianti Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Aušra Blaževičienė teigė, jog nepaisant pastebimai tuštėjančių viešų suvestinių apie įvykius, policija vis tiek informuoja visuomenę.

„Esame suinteresuoti dirbti visuomenės labui ir suteikti teisę gyventojams žinoti jiems aktualią informaciją, todėl niekada nesistengiame nuslėpti nė vieno iš įvykių. Na, nebent informacijos paviešinimas galėtų pakenkti asmeniniam nukentėjusiojo asmens gyvenimui“, – tvirtino Telšių policijos atstovė A.Blaževičienė.

Deja, faktai liudija, kad nėra taip viskas gražu, kaip deklaruojama. Ir įrodymų toli ieškoti nereikia.

Šventiniu laikotarpiu visoje šalyje kasmet padaugėja itin nemalonių incidentų, ne išimtis ir Telšiai. Prieš pat Naujuosius  sulaikytas žmogžudyste įtariamas vyras, už ankstesnį nužudymą jau atlikęs bausmę ir vos metelius pasidžiaugęs laisve. Tačiau žmogžudyste virtusi šeimos drama būtų taip ir likusi nepaviešinta, jeigu ne žurnalistų atkaklumas.

Žiniasklaidos priemonėms išsiuntinėtoje Telšių policijos suvestinėje rašoma: „Kodas 555. Gruodžio 30 d., apie 17.00 val., Telšiuose, Luokės g., namuose rastas 47 metų vyro lavonas be išorinių smurto žymių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.“

Tokio turinio pranešimas nesudomino, ko gero, nė vieno žurnalisto. Tačiau televizijos ekranuose paskelbta eilutė, kad „Telšiuose nužudyta moteris, sulaikytas įtariamasis“, nedavė ramybės.

Ieškant informacijos Policijos departamento suvestinėje rastas įrašas: „2015-12-31. Gruodžio 30 d. apie 17 val. Telšiuose, savo namuose, rastas moters (gimusios 1968 m.) lavonas be išorinių smurto žymių. Atlikus medicinos ekspertizę nustatyta, kad mirtis smurtinė (šonkaulių lūžimai). Įtariamasis (gimęs 1961 m.) uždarytas į areštinę.“

Tiek Telšių policijos, tiek Policijos departamento suvestinėse įvykio laikas sutampa minučių tikslumu, tačiau toliau informacija visiškai skirtinga: vienur minimas lyg ir sava mirtimi miręs vyras, kitur jis jau tampa moterimi, kurios mirtis – smurtinė.

Sunku buvo patikėti, kad čia rašoma apie tą patį įvykį. Todėl Telšių policijoje pasiteiravome, ar čia kalbama apie tą patį įvykį, ar apie du skirtingus? Jeigu tai tas pats įvykis, kodėl Telšių gyventojams pateikiama informacija, kuri klaidina žiniasklaidą ir visuomenę?

Tuomet sulaukėme atsiprašymo už suvestinėje įsivėlusią klaidą ir paaiškinimo, kodėl taip nutiko.

„Rastas ne vyro, o moters lavonas. Aptikus lavoną, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti pagal kodą 555. Gavus pirminę medicinos ekspertų išvadą, kad mirtis galbūt smurtinė, tyrimas perkvalifikuotas į nužudymą. Pranešimai skiriasi, kadangi Telšių apskrities VPK buvo paviešinta pirminė informacija apie įvykį, o PD pranešime – patikslinta“, – atsakė Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė A.Blaževičienė.

Po tokių nesklandumų viešinant kraupų nusikaltimą belieka svarstyti: Vilniuje pavyko teisingai paskelbti žinią apie tai, kas nutiko Telšiuose, o tuo metu iš vietos policijos pateikiama informacija, kaip sakoma, nei į tvorą, nei į mietą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.