Studentės žudikas teisme pasirodyti neišdrįso

Lietuvos apeliacinis teismas atvertė už dvidešimtmetės studentės

V.Jankauskas nepanoro būti atgabentas į teismą Vilniuje.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Jankauskas nepanoro būti atgabentas į teismą Vilniuje.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-27 09:58, atnaujinta 2017-06-10 02:51

Tačiau į teismo posėdį neatvyko net vienintelis skundą pateikęs V.Jankauskas. Kaip ir Klaipėdos apygardos teisme šią bylą nuspręsta nagrinėti už uždarų durų. Klaipėdos teismas V.Jankauskui skyrė dvidešimt metų nelaisvės. Pirmuosius penkerius metus jis turi praleisti kalėjime, vėliau – pataisos namuose.

Seksualiniu prievartavimu, išžaginimu ir bejėgiškos būklės žmogaus nužudymu slepiant kitą nusikaltimą kaltintam vyrui grėsė kalėjimas iki gyvos galvos.

J.Šikšniūtės tėvai pateikė 100 tūkst. eurų neturtinės žalos ir 1541,79 euro turtinės žalos ieškinius. Teismas jų ieškinius patenkino. Nukentėjusieji nuosprendžio neskundė.

V.Jankauskas jiems parašė du laiškus, kuriuose atsiprašo dėl to, kas nutiko. Tačiau tikriausiai tai buvo tik bandymas sušvelninti sau bausmę.

J.Šikšniūtė dingo užpernai lapkričio 16-osios vakarą, kai pakeleivinga mašina iš Saugų gyvenvietės Šilutės rajone, kur svečiavosi pas močiutę, norėjo grįžti į Klaipėdą. Čia ji universitete studijavo viešąjį administravimą ir gyveno studentų bendrabutyje.

V.Jankauskas pasisiūlė ją parvežti – apie tokias paslaugas mergina sužinojo internete. Vairuotojo pažymėjimo jis niekada neturėjo.

V.Jankauskas greitai tapo pagrindiniu įtariamuoju, nors po nusikaltimo elgėsi lyg niekur nieko. Po pusantros paros V.Jankauskas buvo sulaikytas.

Jis stengėsi suklaidinti tyrėjus. Netgi po to, kai prisipažino nužudęs V.Šikšniūtę, vaikinas tvirtino, kad aukos kūną įmetė į Minijos upę, tačiau nuogos merginos palaikai buvo rasti Macikų kaime, netoli įtariamojo motinos namų.

Nužudytoji buvo išrengta, o kūnas apdengtas šakomis. Teismo posėdyje medicinos ekspertai patvirtino, kad J.Šikšniūtė buvo pasmaugta, o prieš tai ji buvo mušama rankomis ir spardoma į galvą bei kitas kūno vietas.

Mergina buvo išrengta, išžaginta, surišta, pasmaugta ir negyva nuvilkta į tą vietą. Ant kūno liko po mirties padarytų sužalojimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.