Dembavos budelis kalėjime nepralobo

Teismas pripažino, kad buvo pažeistos suimtojo teisės į privatumą, bet kompensacijos nepriteisė. Šį sprendimą D.Antanaitis apskundė.

D.Antanaitis pamėgo rašyti skundus,<br>J.Stacevičiaus nuotr.
D.Antanaitis pamėgo rašyti skundus,<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2016, 1:29 PM, atnaujinta May 27, 2017, 8:02 AM

Gyvą 17-metę automobilio bagažinėje sudeginęs 25 metų D.Antanaitis iš valstybės siekė priteisti 22 tūkstančius eurų, tačiau teismas nusprendė, kad jo nusiskundimai nepagrįsti.

Tokia suma kalinys buvo įvertinęs netinkamas gyvenimo sąlygas ir dešimt dienų, praleistų Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo vienutėje.

Nors tas dešimt dienų praėjusių metų gegužę D.Antanaitis kameroje buvo laikomas vienas, jam vis tiek trūko vietos.

Savo skunde teismui žudikas nurodė, kad dalį kameros užėmė lova, stalas ir praustuvas, todėl jam teko mažiau nei 3,6 kvadratinio metro.

D.Antanaitis priekaištavo ir dėl to, kad pasivaikščioti į vidinį kiemelį jis išvedamas pietų metu, o kai grįžta, maistas būna jau atšalęs, todėl kartais jis likdavo visai be pietų.

D.Antanaičiui nepatinka ir pasivaikščiojimo vieta. Kiemeliuose esą mėtosi šiukšlės, nesutvarkyta jų danga.

Kalinys, ko gero, neseniai žiūrėjo ir reportažą apie sveikatai kenksmingą šiferio stogo dangą. To jis nepamiršo paminėti ir savo skunde teismui.

Teismai nagrinėja dar kelis D.Antanaičio skundus. Praėjusių metų gruodį Panevėžio rajono gyventojas VAAT skundėsi, kad nebuvo užtikrintas jo privatumas tualete.

Jis prašė priteisti 5 tūkst. eurų kompensaciją, nes gyvendamas vienoje Lukiškių kalėjimo kameroje su kitais suimtaisiais negalėjo ramiai atlikti gamtinių reikalų ir pats patenkinti savo lytinės aistros.

Kamerose tualetas nuo gyvenamosios patalpos atskirtas tik apie pusantro metro aukščio sienele.

Teismas pripažino, kad buvo pažeistos suimtojo teisės į privatumą, bet kompensacijos nepriteisė. Šį sprendimą D.Antanaitis apskundė.

17-metę merginą sudegino dar gyvą

* D.Antanaitis su J.Jakubaičiu ankstų 2013 metų rugsėjo 21-osios rytą išžagino ir nužudė septyniolikametę Eveliną.

* Nuo alkoholio ir psichotropinių medžiagų apsvaigę vyrai, važiuodami J.Jakubaičio brolio automobiliu „Volkswagen Passat“, Panevėžyje, Aukštaičių gatvėje esančioje autobusų stotelėje, pamatė nepažįstamą merginą – nepilnametę Dembavos kaimo gyventoją.

* Jie jėga įsisodino nepilnametę į J.Jakubaičio vairuojamą automobilį ir vežiojo po Panevėžį, Dembavos kaimo apylinkes. Nusivežę nepilnametę į nuošalią vietą prie Nevėžio upės, pagrobėjai ją sumušė, išžagino ir uždarė automobilio bagažinėje.

* Nors įkaite tapusi mergina sugebėjo pagrobėjų nepastebėtu mobiliojo ryšio telefonu kelis kartus paskambinti į Bendrąjį pagalbos centrą, pareigūnams taip ir nepavyko nustatyti automobilio buvimo vietos.

* Po poros valandų miškelyje netoli Velžio seniūnijos Keravos kaimo vairuotojai pastebėjo degantį automobilį. Sudegusio automobilio bagažinėje buvo rastas nepilnametės kūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl įvyko visuotinis elektros išjungimas Ukrainoje?