Banke vagiliavusiai kasininkei gresia iki 8 metų nelaisvės

Iš darbovietės kasos pinigus lyg iš savo kišenės traukusi Šiauliuose, viename banke, kasininke dirbusi 46 metų R.V. gali ilgam netekti laisvės.

Svetimą per 20 tūkstančių eurų indėlį pasisavinusiai banko kasininkei teks stoti prieš teismą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Svetimą per 20 tūkstančių eurų indėlį pasisavinusiai banko kasininkei teks stoti prieš teismą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2016, 2:52 PM, atnaujinta May 21, 2017, 10:00 PM

Šiaulių apygardos prokuratūros baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje ši buvusi banko darbuotoja kaltinama sukčiavimu ir dokumento suklastojimu.

R.V. gresia laisvės atėmimas iki 8 metų.

Pasigedo per 20 tūkstančių eurų

Dėl dingusio daugiau nei 20 tūkstančių eurų indėlio banko vadovybė į policiją kreipėsi pernai rudenį.

Paaiškėjo, kad neseniai mirusios šiaulietės artimieji pasigedo jos banke laikytų pinigų. Turto paveldėtojai sakė žinoję, kad ši moteris pinigus laikė banke ir buvo sudariusi terminuoto indėlio sutartį.

Su mirusios giminaitės dokumentais į banką kreipęsi paveldėtojai nustebo sužinoję, kad ji terminuotą indėlį netikėtai nutraukė dar prieš mirtį, o visus sąskaitoje buvusius pinigus – 21 tūkstantį 54 eurus – pasiėmė.

Tuo, kad jų taupi giminaitė galėjo nei šio nei iš to pasiimti banke laikytas santaupas, velionės artimieji nepatikėjo. Jie įtarė, kad giminaitės indėlį galėjo pasisavinti koks nors nesąžiningas banko darbuotojas.

Atlikus vidinį tyrimą banko vadovybė nusprendė kreiptis į policiją.

Parašus tyrė ekspertai

Įtarę, kad terminuota indėlio sutartis galėjo būti nutraukta suklastojus indėlininkės parašus, pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo.

Įtarimai dėl pinigų pasisavinimo krito ant šiame banke kasininke dirbusios R.V.

Pareigūnai nustatė, kad dokumentai, kuriais remiantis buvo pasisavintas garbaus amžiaus šiaulietės indėlis, galėjo būti suklastoti 2014 metais liepos 3-4 dienomis.

Įtarimus dėl parašų suklastojimo patvirtino ir grafologinę parašų ekspertizę atlikę specialistai.

Trūkumą padengė pasisavintais pinigais

Įkalčių priremta R.V. prisipažino įvykdžiusi nusikaltimą.

Moteris paaiškino, kad pradėjus trūkti pinigų ji nuo 2012-ųjų vos ne kasdien iš banko kasos pasiimdavo iki 100 litų (28,97 eurų).

Šios kasininkės prižiūrimos kasos pinigų niekas neperskaičiuodavo, todėl per kelerius metus ten susidarė daugiau nei 70 tūkstančių litų (daugiau nei 20 tūkstančių eurų) trūkumas.

Moteris žadėjo pinigus grąžinti į kasą pardavusi turimą žemę.

R.VSunerimo, kai banke pasikeitus tvarkai, prieš išeinant atostogų teko visus kasoje esančius grynus pinigus atiduoti kitam darbuotojui.

Matydama, kad taip greitai pinigų į kasą įnešti nepavyks, R.V. be vienos banko klientės žinios, paėmė per 20 tūkstančių eurų ir jais padengė trūkumą kasoje.

Aferistė kaltę pripažino

Ši afera buvo įvykdyta imituojant indėlio grąžinimą banko klientei. Aferą sumaniusi R.V. klientės vardu pasirašė ir suklastojo dokumentus – susitarimą dėl terminuotojo indėlio sutarties nutraukimo bei kasos išlaidų orderius.

Po kelių savaičių R.V. iš banko buvo atleista už kitus pažeidimus.

Atleidus kasininkę, vadovams kilo įtarimų, kad moters galėjo padaryti ir daugiau pažeidimų bei pasisavinti banko klientės indėlį.

Per ikiteisminį tyrimą R.V. savo kaltę pripažino. Deja, pasisavintų pinigų buvusi banko kasininkė negrąžino, todėl bankas pateikė daugiau nei 20 tūkstančių eurų ieškinį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.