Vaikžudei iš Jonavos skirta išsami psichiatrijos ekspertizė

Trumpalaikės psichiatrų konsultacijos naujagimę dukrelę nužudžiusiai 23 metų jonavietei Jelenai A. nepakanka, ją reikia siųsti į Teismo psichiatrijos Utenos ekspertinį skyrių. Tokią nutartį vaikžudystės byloje priėmė Kauno apylinkės teismas, remdamasis medicinos specialistų išvadomis.

Savo naujagimės dukrelės nužudymu įtariamai Jelenai A. skirta išsami psichiatrijos ekspertizė. Medikams kilo įtarimų, ar nusikaltimo metu ji suvokė savo veiksmus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Savo naujagimės dukrelės nužudymu įtariamai Jelenai A. skirta išsami psichiatrijos ekspertizė. Medikams kilo įtarimų, ar nusikaltimo metu ji suvokė savo veiksmus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2016, 4:48 PM, atnaujinta May 19, 2017, 2:23 AM

Ekspertizės metu bus nuspręsta, ar dukrelės pasmaugimu įtariama moteris yra pakaltinama ir gali stoti prieš teismą. Specialistams kilo įtarimų, ar ji nusikaltimo metu suvokė savo veiksmus.

Psichiatrų verdiktas nulems, ar jauna motina atsidurs kalėjime. Jai gresia įkalinimas iki gyvos galvos. Ekspertizė turėtų užtrukti maždaug du mėnesius.

Du vyresniuosius Jelenos A. vaikus šiuo metu globoja jos motina. Abi moterys gyvena tame pačiame bute.

Kepėja maitinimo įmonėje dirbanti jonavietė savo kaltę pripažino. Ji labai gailėjosi dėl padaryto nusikaltimo.

Šių metų kovo 24-osios rytą Jelena A., jos motinai ir vaikams miegant, nuėjo į vonią ir ten pagimdė dukrelę. Nužudžiusi mergytę, palaikus ji paslėpė savo kambaryje po lova.

Medicinos ekspertai nustatė, kad vaikelis gimė išnešiotas, gyvas. Ant jo kaklo buvo aptiktas tvarstis. Kraupi paslaptis išaiškėjo, gimdyvei su savo motina ketvirtadienio popietę atvykus į Jonavos ligoninę. Ji gausiai kraujavo.

Medikai įtarė, kad pacientė buvo pagimdžiusi kūdikį, nors ji tai neigė – tvirtino serganti mėnesinėmis. Apie tai buvo nedelsiant pranešta policijai.

Artimai su Jelena A. bendraujantys žmonės tvirtino, jog savo vaikus ji prižiūri gerai, rūpinasi, leidžia į darželį, alkoholiu nepiktnaudžiauja. Jelenos A. vaikai yra nuo dviejų skirtingų tėvų.

Jauna motina per apklausą pareiškė, kad vienu metu patyrė kelias bėdas: finansines, psichologines, šeimynines, jautė nuoskaudą, kad dukters tėvas paliko ją besilaukiančią. Susidėjus šioms problemoms, moteris nusprendė įvykdyti šiurpų nusikaltimą.

Jelena A. kalėjimo gali išvengti kaip ir Saviečių kaime (Kėdainių r. ) 2016 metų sausio 2-osios naktį savo du mažamečius vaikus į šulinį įmetęs vietos gyventojas Aurelijus Beras – šis vyras buvo pripažintas nepakaltinamu, todėl ilgus metus greičiausiai bus priverstinai gydomas psichiatrijos ligoninėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.