Palangoje apvogtas poilsiautojas liko vien su trumpikėmis

Paskutinį vasaros savaitgalį į Palangą plūstelėjusią didesnę

D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2016, 3:58 PM, atnaujinta May 14, 2017, 5:29 PM

„Paskutinis šio sezono savaitgalis tarsi apibendrino visą vasarą – buvo visko tarsi mišrainėje: vagysčių, muštynių, pasipriešinimo policijos pareigūnams, gatvėje šlitiniuojančių girtų“, – teigė Palangos policijos komisariato viršininkas Alvydas Katkauskas.

Per savaitgalį iš viso pradėti 8 ikiteisminiai tyrimai. Palyginti su ankstesniais vasaros savaitgaliais, – daugoka.

Jau praėjusio penktadienio vakarą prasimankštinti turėjo 21 metų VST grandinis – jam J.Basanavičiaus gatvėje teko pavargti, kol buvo sutramdytas metais vyresnis neblaivus poilsiautojas, kuriam nustatytas 1,81 promilės girtumas.

Prieš vidurnaktį prie klubo agresyvus jaunuolis iškeikė jį bandžiusius sudrausminti pareigūnus, o sulaikomas kibo į atlapus ir vieną jų sužalojo.

Grandinio laipsnį turintis VST pareigūnas patirtus sužalojimus gydosi ambulatoriškai. Narsuolis buvo uždarytas į areštinę, o jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo pareigūnui.

Panašus likimas kitą naktį ištiko 17 metų šilutiškį. Su draugais švęsti bernvakario į Palangą atvykęs ir įžūliai besielgęs neblaivus jaunuolis pareigūnus sudomino šeštadienį vėlai vakare.

Nustačius 1,74 promilės girtumą vaikinas buvo nuvežtas į policijos komisariatą prasiblaivyti. Apie 3 valandą nakties į policiją atėjo jo draugai ir paprašė jį išleisti. Šilutiškio akys jau buvo šviesesnės, tad pareigūnai nusprendė atiduoti jį draugų globai.

Tačiau kompanijai kiek paėjus nuo komisariato pastato policijai ėmė skambinti patys šilutiškio draugai. Paaiškėjo, kad dėl kažko supykęs jaunuolis ėmė mušti savo draugus.

Įsiaudrinęs šilutiškis nepakluso ir atskubėjusiems policininkams. Apie patirtus sužalojimus naktį budėję pareigūnai kol kas dar nepranešė, tačiau dėl nepilnamečio pasipriešinimo policijai pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Per savaitgalį užregistruotos 5 vagystės iš automobilių. Dviem atvejais vagys mašinas atidarė be laužymo žymių. Į tris automobilius buvo patekta išdaužus mažąjį galinių durelių langelį.

Ypač nukentėjo vieno BMW savininkas, iš kurio mašinos salono vagys išplėšė multimedijos įrangą.

Dar vieną vagystę galima pavadinti kuriozine. Šeštadienį vakare vidutinio amžiaus vilnietis sumanė išsimaudyti jūroje. Visus vertingus daiktus – mobilųjį telefoną, dokumentus, piniginę – jis paliko automobilyje.

Atėjęs į paplūdimį jis rūbus pasidėjo ant smėlio ir nėrė į bangas. Vieną kartą išnėręs įsitikino, kad jo palikti daiktai yra vietoje, tačiau po antro išnėrimo jis nieko neberado.

Kartu su rūbais dingo vilniečio laikrodis ir automobilio rakteliai. Tačiau labiausiai jam buvo gaila pavogtų garsaus gamintojo firminių šlepečių.

Tik su trumpikėmis likusiam vyrui nebeliko nieko kito, kaip prašyti praeivių paskambinti į policiją. Atvežtas pas pareigūnus vilnietis susisiekė su Klaipėdoje gyvenančiu savo draugu, kuris nuo vagių nukentėjusiam poilsiautojui atvežė drabužių.

Be to, jam dar reikėjo spręsti galvosūkį, kaip patekti į paliktą užrakintą savo automobilį.

Vilnietis nepanoro, kad policija bandytų ieškoti jo drabužių vagių, ir atsisakė rašyti prašymą pradėti ikiteisminį tyrimą. Jis tik prašė, kad pareigūnai jam išduotų vagystės faktą patvirtinančią pažymą, nes vilniečio turtas buvo draustas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.