Pabaisa prie vairo traiško žmonių likimus

Kelių siaubūnas iš Kauno 29 metų Arūnas Stiklioraitis rugsėjo pradžioje stos prieš teismą dėl tragiškos avarijos, kurią, kaip įtariama, sukėlė skriedamas 150 kilometrų per valandą greičiu. Susidūrimo metu žuvo 22 metų Eimantas Motiejaitis, o jo sužadėtinė 23 metų Greta Labanauskaitė patyrė itin sunkią traumą, kurios padarinius jaučia iki šiol. Pirmadienį byloje dėl E.Motiejaičio žūties turėtų liudyti ankstesnės A.Stiklioraičio aukos, 26 metų Igno Bankausko, tėvas Rolandas Bankauskas.

Taip po A.Stiklioraičio (nuotr. dešinėje) sukeltų avarijų atrodė jo aukų automobiliai. Šiuo metu kelių siaubūnas teisiamas – viena jo sukeltų tragiškų avarijų prilyginta tyčinei žmogžudystei.<br>G.Bitvinsko ir M.Patašiaus nuotr.
Taip po A.Stiklioraičio (nuotr. dešinėje) sukeltų avarijų atrodė jo aukų automobiliai. Šiuo metu kelių siaubūnas teisiamas – viena jo sukeltų tragiškų avarijų prilyginta tyčinei žmogžudystei.<br>G.Bitvinsko ir M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2016, 1:23 PM, atnaujinta May 14, 2017, 9:36 AM

„Kauno apygardos teismui papasakosiu apie šiurpius avarijos, įvykusios 2013 metų rugsėjo 12 dieną, padarinius. Po susidūrimo su A.Stiklioraičiu, lėkusiu mieste 116 kilometrų per valandą greičiu, Ignas paniro į komą dviem mėnesiams. Sūnui buvo pašalinta blužnis, plyšo kepenys, lūžo dubens kaulai – tai tik nedidelė dalis sužalojimų, kuriuos jam teko patirti. Jis liko gyvas per stebuklą – net ir patyrę medikai netikėjo, kad pavyks įveikti mirtį.

Praėjus keliems mėnesiams, A.Stiklioraitis įkliuvo dėl kitos avarijos, kurios metu žuvo E.Motiejaitis, o jo draugė ilgam atgulė į ligos patalą. Jei teismai ir teisėsauga nebūtų demonstravę švelnaus požiūrio į šį kelių chuliganą, tragedijos greičiausiai būtų pavykę išvengti. Už daugybę nusižengimų kelyje jis atsipirkdavo baudomis“, – piktinosi R.Bankauskas.

31 kartą už eismo taisyklių pažeidimus baustas, dukart prie vairo girtas nutvertas A.Stiklioraitis dėl padarytų šiurkščių pažeidimų jau kelis kartus buvo netekęs vairuotojo pažymėjimo. Pažeidimai vis kartojosi, o jaunuolis keliuose toliau sėjo nelaimes.

Draugo „Volkswagen Golf“ vairavęs A.Stiklioraitis rėžėsi į I.Bankausko vairuojamą „Honda Civic“ H. ir O.Minkovskių gatvėje – nesėkmingai mėgino aplenkti priekyje važiavusią „Hondą“. Per avariją buvo sužeistas ir I.Bankausko draugas Edvinas Klepeckas.

2015 metų sausį Kauno apylinkės teismas už šią avariją skyrė A.Stiklioraičiui palyginti švelnią bausmę – 1129 eurų baudą ir uždraudė sėsti prie vairo 3 metams. Per visą teismo procesą jis nė karto nepasidomėjo I.Bankausko būkle ir jo neatsiprašė.

Dabar vyksta antras itin skaudus teismo procesas dėl E.Motiejaičio žūties ir G.Labanauskaitės sveikatos sutrikdymo. Merginai trūko plautis,  buvo pašalinta blužnis. Sužadėtiniai važiavo automobiliu „Opel Astra“. Į juos Kauno centre, Karaliaus Mindaugo ir A.Juozapavičiaus prospektų sankryžoje, rėžėsi „Mercedes Benz“.

Kai kurie bylos epizodai priminė filmą – A.Stiklioraičio kaltę mėgino prisiimti jo bičiulis Darius Vilūnas. Iš pradžių jiems pavyko įtikinti prokurorus, jog D.Vilūnas sėdėjo prie  „Mercedes“ vairo, bet vėliau klasta išaiškėjo ir tyrimas pasisuko visai kita linkme.

Triskart dėl vagysčių ir plėšimo Skandinavijoje teistas A.Stiklioraitis – antras kelių chuliganas Lietuvoje, teisiamųjų suole atsidūręs ne dėl eismo įvykio sukėlimo, bet dėl tyčinio nužudymo. Jam gresia iki 15 metų nelaisvės.

Pirmas kelių siaubūnas, Lietuvoje nuteistas už tyčinę žmogžudystę, 25 metų Mantas Šironas, 2014 metų kovo 29 dieną Utenoje vairuodamas „Audi A6 Avant“ įsirėžė į taksi automobilį „Renault Megane“. Per avariją žuvo taksistas ir dvi keleivės.

Girtas 128 kilometrų per valandą greičiu lėkęs M.Šironas buvo nuteistas kalėti 14 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.