Atostogų paleistas kalinys prisigėrė ir negrįžo į pataisos namus

Penktadienį į Kybartų pataisos namus negrįžo nuteistasis A.Š. (gim. 1975 m.), kuriam dėl įgyto įstaigos administracijos pasitikėjimo ir teigiamo kompetentingų įstaigos tarnybų atstovų vertinimo bei atsižvelgus į minimalią pakartotino nusikalstamumo riziką, vadovaujantis Bausmių vykdymo kodekso 104 str. buvo suteikta trumpalaikė išvyka į namus.

Atostogų paleistas kalinys prisigėrė ir negrįžo į pataisos namus.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Atostogų paleistas kalinys prisigėrė ir negrįžo į pataisos namus.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-09 17:14, atnaujinta 2017-05-13 14:27

Kaip rašoma Kalėjimų departamento pranešime, nuteistajam nepasirodžius nustatytu laiku, Kybartų pataisos namų pareigūnai, bendradarbiaudami su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais, atliko kompleksą paieškos priemonių ir sulaikė A.Š. Telšių rajone.

Sulaikymo metu asmuo buvo neblaivus. Artimiausiu metu nuteistasis bus grąžintas į Kybartų pataisos namus.

Dėl šio fakto pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vengimo atlikti arešto, laisvės atėmimo bausmę arba sugrįžti į kardomojo kalinimo vietą.

Tai jau antras toks atvejis Marijampolės pataisos namuose šią savaitę. Kaip jau skelbė lrytas.lt, rugsėjo 5 d. Marijampolės pataisos namų Kriminalinės žvalgybos skyriuje buvo gauta informacija, kad į pataisos namus nesugrįžo nuteistasis D.A. (gim. 1971 m)., kuriam buvo suteiktos trumpalaikės atostogos.

Netrukus buvo paskelbta D.A. paieška. Rugsėjo 7 d. D.A. buvo sulaikytas Radviliškio rajone. Tą pačią dieną nuteistasis buvo grąžintas į Marijampolės pataisos namus.

Nors kalinio paieška buvo paskelbta dar pirmadienį, nuo visuomenės ši informacija buvo nuslėpta ir apie incidentą pranešta tik trečiadienio vakarą jį sugavus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.