Prokurorams seksualinis maniakas neatrodė pavojingas: laisvėje rado 3-ią auką

Dėl dviejų 12-mečių mergaičių lytinio išnaudojimo bausmę kalėjime atliekantis 20-metis kėdainiškis Žilvinas A. penktadienį išgirdo dar vieną nuosprendį – Kauno apygardos teismas už trečios aukos, jaunesnės nei  10 metų mergaitės išprievartavimą jam skyrė 8 metų laisvės atėmimo bausmę. Mažametės šeimai skirta 2 tūkst. eurų dydžio neturtinė žala – tiek, kiek ir buvo prašoma. 

Kėdainiškis Žilvinas A. teisiamas dėl savo trečios savo aukos lytinio išnaudojimo.<br>P.Mantauto nuotr.
Kėdainiškis Žilvinas A. teisiamas dėl savo trečios savo aukos lytinio išnaudojimo.<br>P.Mantauto nuotr.
Kėdainiškis Žilvinas A. teisiamas dėl savo trečios savo aukos lytinio išnaudojimo.<br>lrytas lt asociayvioji nuotr.
Kėdainiškis Žilvinas A. teisiamas dėl savo trečios savo aukos lytinio išnaudojimo.<br>lrytas lt asociayvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 13, 2016, 10:37 PM, atnaujinta May 10, 2017, 10:47 PM

Buvęs Kėdainių profesinio rengimo centro auklėtinis trečią mažametę bendrabutyje išprievartavo 2015 metų kovo viduryje – likus savaitei iki nuosprendžio pirmų dviejų aukų lytinio išnaudojimo byloje.

Kauno prokurorams kažkodėl neatrodė, kad vieną mažametę išprievartavęs, o kitą kėsinęsis išžaginti Žilvinas A. kelia pavojų. Pareigūnai nusprendė, jog dvi 12-metes viešose Kėdainių vietose 2012 ir 2013 metais lytiškai išnaudojęs vaikinas iki nuosprendžio neturėtų būti suimtas.

Jam tąsyk buvo taikyta švelni kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Anot prokuratūros atstovų“ ankstesnius lytinius nusikaltimus Žilvinas A. įvykdė būdamas nepilnametis, tad nebuvo tikslinga jį suimti.

Laisvėje laukdamas nuosprendžio, jis įkliuvo trečią kartą. Tik po jis atsidūrė tardymo izoliatoriuje.

2015 metų kovo 24 dieną Kauno apygardos teismas dėl pirmų dviejų nusikaltimų Žilvinas A. skyrė pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmę.

Ankstesnio proceso metu teismo salėje vienos aukų motina garsiai paklausė prievartautojo, ar jam ne gėda dėl savo poelgio. Šios moters 12-metė duktė 2013 metų gruodį buvo užpulta Kėdainių parke, esančiame netoli jos namų. Sutemus mergaitė ėjo pas savo jaunesnę seserį, lankiusią dziudo treniruotes.

Prie jos pribėgęs iš matymo pažįstamas vaikinas pasiūlė du litus, žadėjo ginti nuo klasės draugų. Mažametei nesileidžiant į kalbas, smurtautojas ėmė tempti ją į netoliese esančius krūmus, reikalavo atsiduoti.

Mergaitės spiegimą išgirdo jos jaunėlė sesuo, išėjusi iš treniruotės. Mažametė paskambino motinai, o ji pakvietė į pagalbą kaimynus.

Šie apgynė Žilvino A. auką. Vaikinas jau buvo nusivilkęs apatinius drabužius. Po šio nusikaltimo mergaitė susirgo psichikos liga.

Mažametę iki šiol kankina baimės jausmas. Ji dažnai sapnuoja prievartavimų scenas, šaukia per miegus: „Nelįsk, nereikia!“

Nesustabdė net iškelta byla

Teisėsaugai pareiškus jaunuoliui įtarimus dėl pasikėsinimo išžaginti mergaitę Kėdainių parke, išaiškėjo ir ankstesnis prievartavimo atvejis.

Kita dvylikos metų mergaitė tyrėjams patvirtino, kad Žilvino A. ją išprievartavo 2012 metų rugpjūčio mėnesį Kėdainiuose esančioje senoje statybvietėje.

Vaikinui patenkinus aistrą, auka ilgą laiką bijojo kreiptis į teisėsaugą.

Po pusantrų metų jaunuolis užpuolė kitą mažametę. Antras atvejis paskatino prabilti ir pirmąją auką.

Net ir pasitvirtinus įtarimams dėl antro lytinio išnaudojimo atvejo, bylą tiriantys pareigūnai nesiėmė griežtesnių priemonių, kad iškrypėlis būti izoliuotas nuo visuomenės.

Būdamas laisvėje, Žilvinas A. pasirinko trečią auką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.