Kražių skerdiko R. Bekinčio grobį slėpė ne tik jo sugyventinė

Penktadienį Šiaulių apygardos teismas toliau nagrinėjo Kražių skerdiku praminto 58 metų Rimanto Bekinčio bylą.

R.Bekintis teisme atsisakė duoti bet kokius parodymus.<br>R.Vitkaus nuotr.
R.Bekintis teisme atsisakė duoti bet kokius parodymus.<br>R.Vitkaus nuotr.
Iš R.Bekinčio gautus žiedus jo sugyventinė P.Kazlauskienė (dešinėje) paprašė pasaugoti S.Eitmanienės (kairėje).<br>R.Vitkaus nuotr.
Iš R.Bekinčio gautus žiedus jo sugyventinė P.Kazlauskienė (dešinėje) paprašė pasaugoti S.Eitmanienės (kairėje).<br>R.Vitkaus nuotr.
R.Bekintis teisme atsisakė duoti bet kokius parodymus.<br>R.Vitkaus nuotr.
R.Bekintis teisme atsisakė duoti bet kokius parodymus.<br>R.Vitkaus nuotr.
Iš R.Bekinčio sugyventinės gautus žiedus V.Budreckis paslėpė malkinėje.<br>R.Vitkaus nuotr.
Iš R.Bekinčio sugyventinės gautus žiedus V.Budreckis paslėpė malkinėje.<br>R.Vitkaus nuotr.
R.Bekintis teisme atsisakė duoti bet kokius parodymus.<br>R.Vitkaus nuotr.
R.Bekintis teisme atsisakė duoti bet kokius parodymus.<br>R.Vitkaus nuotr.
Iš R.Bekinčio sugyventinės gautus žiedus V.Budreckis paslėpė malkinėje.<br>R.Vitkaus nuotr.
Iš R.Bekinčio sugyventinės gautus žiedus V.Budreckis paslėpė malkinėje.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2016-11-04 14:47, atnaujinta 2017-05-09 14:51

Kartą už nužudymą, o vėliau dar dešimt kartų už vagystes, chuliganizmą ir smurtą artimoje aplinkoje teistas R.Bekintis yra kaltinimas itin žiauriu keturių Kražiuose (Kelmės r.) gyvenusių moterų nužudymu dėl savanaudiškų paskatų bei plėšimu.

Moteris žudė pritrūkęs svaigalų

Keturios žudiko aukos Kražiuose buvo rastos pernai lapkričio 4-ąją.

Popietę savo namuose buvo rastas peilio dūriais į kaklą nužudytos 74 metų Kazimieros Labanauskienės lavonas.

Po poros valandų kitame name buvo aptiktos dar dvi nužudytos moterys: namo šeimininkė 81 metų Jadvyga Grigulaitė ir ją lankiusi socialinė darbuotoja 52 metų Lilija Galkauskienė.

Vėlų vakarą pareigūnai Kražiuose rado ir ketvirtąją auką – neįgalią 55 metų Eugeniją Birgiolaitę su išorinėmis smurto žymėmis.

Paaiškėjo, kad šias moteris girtas R.Bekintis nužudė lapkričio 2–4 dienomis. Į vienišų moterų namus R.Bekintis brovėsi kaulydamas pinigų. Jų negavęs arba gavęs mažai įsibrovėlis moteris žiauriai nužudė. Už aukų namuose rastus pinigus žudikas vėl pirkosi svaigalų.

Kaltinamasis išliko nekalbus

Per ikiteisminį tyrimą kaltu prisipažinęs R.Bekintis jau per pirmąjį teismo posėdį, kuris vyko spalio mėnesį, atsisakė duoti bet kokius parodymus.

Šios nuostatos kaltinamais nepakeitė ir per penktadienį vykusį teismo posėdį.

Į teismo salėje esantį narvą pasodintas R.Bekintis abejingai klausėsi liudytojų parodymų, o į teisėjų kolegijos klausimus atsakinėjo lakoniškai: „Spręskite patys.“ 

Per penktadienį Šiaulių apygardos teisme vykusį posėdį didesnio dėmesio sulaukė ne kalbos dovaną praradęs R.Bekintis, o jo sugyventinė Petrė Kazlauskienė, kuri ilgą laiką slėpė vienos R.Bekinčio aukos auksinius žiedus.

Grasino užmušti sugyventinę

Liudyti stojusi P.Kazlauskienė sakė, kad kartu su R.Bekinčiu pragyveno apie dvejus metus.

„Iš pradžių jis buvo žmogus kaip žmogus, o po metų jau ėmė triukšmauti, muštis, grasindavo mane nužudyti. Kad jis yra teistas už nužudymą, aš nežinojau“, – teisme sakė P.Kazlauskienė.

Moteris sakė, kad padieniais darbais vertęsis ir miške surinktus grybus bei uogas pardavinėjęs sugyventinis uždirbtus pinigus iškart pragerdavo.

Paprašyta prisiminti metų senumo įvykus P.Kazlauskienė ėmė skųstis atminties stoka.

Moteris sakė, kad pernai lapkričio 2–4 dienomis R.Bekintis ryte išeidavęs iš namų neva talkininkauti ir grįždavęs jau girtas.

Lapkričio trečiąją, pasak P.Kazlauskienės, sugyventinis į namus buvo parvežtas automobiliu, o lapkričio 4-ąją su savimi parsinešė ir du butelius „Starkos“ bei užkandos.

Davė keturis auksinius žiedus

Iš kur pas pigiu alkoholiu besisvaiginusį R.Bekintį atsirado pinigų brangiems gėrimams, P.Kazlauskienė sakė nesidomėjusi.

Moteris sakė nepasidomėjusi ir tuo, iš kur pas R.Bekintį atsirado keturi auksiniai žiedai.

„Jis davė man tuos žiedus ir pasakė: „Turėk ir pasaugok.“ Aš juos padėjau po foteliu ir pamiršau, o po kurio laiko radusi nunešiau Salomėjai Eitmanienei ir gavau 5 eurus „ant duonos“, – teisme sakė P.Kazlauskienė.

Kad R.Bekinčio parnešti žiedai gali būti pagrobti iš jo aukomis tapusių moterų, P.Kazlauskienė tvirtino nepagalvojusi, todėl policijai apie tai iš pradžių ir neprasitarė.

Kodėl šiuos žiedus nešė savo pažįstamai S.Eitmanienei, P.Kazlauskienė taip pat negalėjo paaiškinti.

Iš pradžių R.Bekinčio sugyventinė sakė, kad tų žiedų jai nereikėję, o vėliau užsiminė, kad lyg ir prašė tuos žiedus pasaugoti.

„O penkis eurus aš gavau ne už žiedus, o už tai, kad S.Eitmanienei nuravėjau avietes“, – teisme porino P.Kazlauskienė.

Penkis eurus davė „ant duonos“

Liudyti iškviesta S.Eitmanienė sakė, kad P.Kazlauskienė jai išties buvo atnešusi keturis žiedus ir skundėsi, kad neturi už ką nusipirkti duonos.

„Man tų žiedų nereikėjo. Pasakiau, kad jų nepirksiu, tačiau galiu duoti penkis eurus „ant duonos“. Taip ir padariau, o P.Kazlauskienė už šiuos pinigus man nuravėjo avietes“, – teisme aiškino S.Eitmanienė.

Moteris sakė, kad P.Kazlauskienė neva prašė jos šiuos žiedus pasaugoti. „Aš tų žiedų dorai net nemačiau, pirkti aš jų nepirkau, o P.Kazlauskienė tik paprašė: „Padėk, aš juos pasiimsiu“, – liudydama teisme sakė S.Eitmanienė.

Galiausiai šie žiedai pateko į S.Eitmanienės vyro Vytauto Budreckio rankas. Žiedus jis paslėpė malkinėje.

Žiedus paslėpė malkinėje

„Aš pamačiau, kaip pas mus į namus atėjusi P.Kazlauskienė išvyniojo žiedus. Ji paprašė žiedus pasaugoti. Tai aš juos nunešiau į malkinę ir ten padėjau, nes kaip tik ten ėjau parsinešti malkų“, – aiškino teisme liudyti stojęs V.Budreckis.

Vyras tvirtino šių žiedų nepasisavinęs, o tik P.Kazlauskienės prašymu juos paėmęs pasaugoti.

Iš kur pas keturių moterų nužudymu įtarto R.Bekinčio sugyventinę atsirado keturi brangūs žiedai, vyras sakė nepagalvojęs.

V.Budreckis tvirtino, kad malkinėje paslėptų žiedų jis nelietė.

„Kai šiemet pavasarį pas mus atvažiavo policija ir paklausė apie tuos žiedus, aš juos atidaviau“, – teisme sakė V.Budreckis.

Aukos artimieji pasigedo 600 eurų

Vienos nužudytos kražiškės artimieji jos namuose pasigedo ir ten laikytų 600 eurų.

Teisėjų kolegijos nariai P.Kazlauskienės klausinėjo, ar, be auksinių žiedų, R.Bekintis jai nepaliko pasaugoti ir pinigų.

Atsiųsti jam pinigų R.Bekintis sugyventinės prašė jau patekęs į tardymo izoliatorių.

P.Kazlauskienė teisme tvirtino, kad, be keturių žiedų, kuriuos liepė pasaugoti, sugyventinis jai daugiau nieko nepaliko.

Kaimynę rado nebegyvą

Per penktadienį Šiaulių apygardos teisme vykusį posėdį buvo apklausta ir daugiau liudytojų.

Šalia vienos žudiko auka tapusios moters gyvenusi Zofija Labanauskienė prisiminė, kaip vakare, jau sutemus, pastebėjo į kaimynės kiemą užsukantį nedidelio ūgio vyrą, kuris ant pečių nešėsi kuprinę, o ant galvos buvo užsimaukšlinęs gobtuvą.

„Šis vyras iš kaimynės namų išėjo gal po kokios valandos. Aš tuomet nieko blogo nepagalvojau, nes kaimynė ruošėsi parduoti sodybą, tad pagalvojau, kad pas ją buvo užsukęs pirkėjas“, – teisme sakė Z.Labanauskienė.

Kitą dieną šiai moteriai telefonu paskambinusi draugė paprašė pažiūrėti, ar kas nenutiko kaimynei, nes jai neprisiskambina artimieji.

„Nuėjau ten. Durys buvo užrakintos, o raktas įkištas į spyną.

Pamaniau, kad kaimynė kur nors netoliese. Šaukiau ją, beldžiausi ir į langą.

Man pasirodė keista, kad ant lango užleista užuolaida.

Po to nusprendžiau užeiti į vidų ir virtuvėje šalia krosnies radau kaimynę gulinčią negyvą“, – metų senumo įvykius teisme prisiminė Z.Labanauskienė.

Atsiskaitė krauju suteptu banknotu

Teisme liudijo ir dvi parduotuvės, kurioje dažnai apsipirkinėjo R.Bekintis, pardavėjos.

Jos sakė atkreipusios dėmesį, kad šis pigų alkoholį pirkdavęs vyras staiga praturtėjo ir ėmė rinktis brangius gėrimus bei nepigią užkandą.

Viena pardavėja pamanė, kad R.Bekintis bus gavęs kokią pašalpą.

Kita pardavėja prisiminė iš R.Bekinčio gavusi krauju suteptą kupiūrą. Paklaustas, kas nutiko, R.Bekintis tada atkirto: „Aš gi dirbu.“ 

Tokį atsakymą išgirdusi pardavėja pamanė, kad vyras, kurio rankos išties buvo apdraskytos, galėjo susižaloti talkininkaudamas.

Tik vakare pasklidus žiniai apie Kražiuose rastas nužudytas moteris ši pardavėja įtarė, kad tai gali būti jai krauju suteptą kupiūrą padavusio R.Bekinčio darbas.

Apie tai pardavėja nedelsdama pranešė policijai, o šią žinią gavę pareigūnai iškart sulaikė R.Bekintį.

Apklausus į teismo posėdį pakviestus liudytojus buvo paskelbta pertrauka. Byla vėl bus nagrinėjama lapkričio 30-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.