Kankinimo įrankiu buvo tapęs automobilis BMW

Draugystė su Andriumi Kalasiūnu merginai virto baisiu išbandymu – sužvėrėjusio bičiulio sugalvoti kankinimo būdai nustebintų net koncentracijos stovyklos budelius. Juos įvertino ir Kauno apygardos teismas.

Laukdamas nuosprendžio A.Kalasiūnas blaškėsi, šūkavo ir prašė pagalbos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Laukdamas nuosprendžio A.Kalasiūnas blaškėsi, šūkavo ir prašė pagalbos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas“)

2016-11-20 09:23, atnaujinta 2017-04-17 12:16

Už pasikėsinimą nužudyti žmogų 31 metų kauniečiui A.Kalasiūnui vakar skirta 9 metų laisvės atėmimo bausmė. Jis privalės nukentėjusiajai atlyginti 12 tūkst. eurų vertės neturtinę žalą.

Duodamas parodymus teisme kaunietis iš dalies pripažino kaltę ir aiškino smurtavęs ištikus pavydo priepuoliui.

Klausydamas nuosprendžio vyras rankose laikė popieriaus lakštus, kuriuose buvo matyti užrašai „Korupcija valdo Lietuvą“, „Kovosiu už tiesą“, ir ragino žurnalistus paskambinti nurodytu telefono numeriu.

Grasino nukirsti galvą

A.Kalasiūnas rovė merginai plaukus, daužė rankomis ir kojomis, dukart išmetė iš važiuojančio automobilio, grasino nukirsti galvą BMW bagažinės dangčiu, privėręs durelėmis plaukus žadėjo tampyti greta mašinos.

Kankinama kaunietė porą kartų buvo praradusi sąmonę, o pareigūnai ją išgelbėjo paskutinę akimirką.

Manoma, kad merginą buvo planuojama nužudyti. Šios aplinkybės užfiksuotos baudžiamojoje byloje, kurioje A.Kalasiūnas buvo kaltinamas pasikėsinimu itin žiauriai nužudyti merginą. Jai buvo suduota apie šimtą smūgių.

2014-ųjų liepą vyrui kilo mintis, kad jauna draugė galbūt pernelyg artimai bendrauja su kitais vaikinais, tad jis nusprendė atlikti bandymą.

Pažįstamo vaikino paprašė, kad jis įtikintų kaunietę pavėžėti ją automobiliu iki namų.

Tuo metu pats A.Kalasiūnas su kitu bičiuliu juodu BMW atvyko prie draugės namų. A.Kalasiūnas buvo gerokai įkaušęs, todėl vairavo draugas.

Kaunietis nusprendė, kad draugė pernelyg ilgai užtruko važiuodama nuo Kauno senamiesčio iki namų, todėl įsitempė ją į savo automobilį ir dėl tariamos neištikimybės pradėjo kankinti.

Išgelbėjo skambutis policijai

Iš pradžių kaunietę buvo planuojama įkišti į BMW bagažinę, tačiau kilo susistumdymas, triukšmas, o aplinkinių namų gyventojai grasino iškviesti policiją.

Mergina atsidūrė automobilio salone, čia vėliau rasta plaukų kuokštų, kraujo žymių.

Belaisvė buvo daužoma rankomis ir kojomis, jai grasinta atsuktuvu perrėžti gerklę. Ji dukart buvo išmesta iš važiuojančio automobilio.

Kartą tai įvyko mieste, o kitą kartą – kelyje Vilnius–Kaunas.

Merginą išgelbėjo tai, kad automobilį vairavęs A.Kalasiūno draugas paskutinę akimirką suspėjo pristabdyti mašiną.

Šis kaunietis nebeištvėrė, kai A.Kalasiūnas BMW durelėmis privėrė įspūdingo ilgio merginos plaukus ir liepė ją vilkti asfaltu.

Jis paliko A.Kalasiūną su mergina automobilyje, o pats su visą laiką automobilyje buvusia savo drauge pasišalino ir apie įvykį pranešė policijai.

Saugojo svarbius liudininkus

Paieškoms buvo mestos gausios pareigūnų pajėgos. Jie juodą BMW sustabdė Ateities plente. Prie vairo sėdėjo sunkiai sužalota mergina, ji iškart nualpo. Kriminalistai spėja, kad kaunietė buvo vežama už miesto ir norėta jos atsikratyti.

A.Kalasiūnas buvo suimtas, tačiau vėliau teismas jam skyrė švelnesnę kardomąją priemonę. Labai greitai kriminalistai sužinojo apie grasinimus ir išpuolius prieš liudininkus.

Jau spėjęs viešai pasiskelbti kankiniu A.Kalasiūnas buvo iškviestas į teismą. Kaunietis pasirodė posėdžių salėje, tačiau suprato galįs atsidurti už grotų ir paspruko nesulaukęs nutarties.

Pareigūnai beveik mėnesį ieškojo įtariamojo, o nukentėjusiajai tuo metu buvo skirta apsauga.

A.Kalasiūnas buvo sulaikytas, kai ketino pirkti automobilį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.