Gražuolė aferistė pinigus viliojo išgalvota dukters ligos istorija

Krašto apsaugoje tarnaujančia, kapitono laipsnį turinčia kariške sporto klube sutiktam šiauliečiui verslininkui prisistačiusi ir graudžią istoriją sukurpti sugebėjusi Pakruojo rajono gyventoja 36 metų Jurgita Gnižinskaitė per trumpą laiką iš šio vyro išviliojo tris tūkstančius eurų.

Teismas J.Gnižinskaitei apribojo laisvę.<br>R.Vitkaus nuotr.
Teismas J.Gnižinskaitei apribojo laisvę.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-06 16:03, atnaujinta 2018-02-10 00:18

Dalį šių pinigų maistui, o dalį – ankstesnėms skoloms padengti panaudojusi bedarbė skolos atiduoti nepajėgė ir atsidūrė teisiamųjų suole.

Antradienį Šiaulių apylinkės teismas J.Gnižinskaitę pripažino kalta dėl sukčiavimo bei dokumento suklastojimo ir apribojo jai laisvę vieniems metams.

Subendrinus šią bausmę su anksčiau paskirta ir neatlikta bausme už pornografinio turinio dalykų demonstravimą ar reklamavimą J.Gnižinskaitei skirta galutinė vienų metų ir dviejų mėnesių laisvės apribojimo bausmė su 5 MGL (188,3 eurų) dydžio bauda.

Nuteistoji taip pat privalės atlyginti nukentėjusiam šiauliečiui padarytą 2 tūkstančių 770 eurų turtinę ir 100 eurų neturtinę žalą.

Teismo sprendimu J.Gnižinskaitė privalės medicinos ar globos įstaigose nemokamai atidirbti 100 valandų.

Paprašė pinigų dukteriai gydyti

Šiaulietis 47 metų verslininkas su išvaizdžia moterimi susipažino pernai viename sporto klube.

Moteris verslininkui prisistatė esanti kariškė – ji sakė tarnaujanti krašto apsaugoje ir turinti kapitono laipsnį.

Su šia Kara pasivadinusia moterimi šiaulietis užmezgė ryšį ir feisbuke.

Šiemet kovo 8-ąją verslininkas sulaukė Karos žinutės. Socialiniame tinkle į šiaulietį kreipusis moteris prašė jai padėti ir paskolinti šimtą eurų, kurių neva reikia dukteriai gydyti.

Pinigus verslininkas atvežė ir padavė J.Gnižinskaitei.

Nepraėjus savaitei, kovo 14-ąją, verslininkas vėl sulaukė J.Gnižinskaitės prašymo paskolinti dar šimtą eurų, kurių taip pat neva reikia dukteriai gydyti.

Prašė vis daugiau pinigų

Pinigų paskolinęs šiaulietis balandžio 4-ąją vėl sulaukė J.Gnižinskaitės prašymo – socialiniame tinkle žinutę verslininkui parašiusi moteris prašė paskolinti 800 eurų dukters operacijai.

Skolos raštelį Martos Paulavičiūtės vardu pasirašiusi J.Gnižinskaitė įsipareigojo visus pasiskolintus pinigus grąžinti iki balandžio 10 dienos.

Į verslininką „pagalbos“ J.Gnižinskaitė vėl kreipėsi balandžio 6-ąją ir pasiguodusi, kad reikia pinigų dukters operacijai Vokietijoje, paprašė paskolinti dar 2000 eurų.

Šią pinigų sumą verslininkas bėdos prispirtai pažįstamai paskolino jau kitą dieną, o pinigus gavusi J.Gnižinskaitė vėl Martos Paulavičiūtės vardu pasirašė paprastąjį vekselį.

Pirko maisto ir padengė skolas

Pasiskolintų pinigų J.Gnižinskaitė verslininkui negrąžino. Supratęs, kad jį apgavo aferistė, šiaulietis kreipėsi į policiją.

Nukentėjusiojo pareiškimą gavę pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo.

Kalta iš dalies prisipažinusi J.Gnižinskaitė sakė, kad su šiuo verslininku susipažino sporto klube ir buvo pakviesta į gimtadienį.

Moteris sakė, kad pinigų jai reikėjo maistui, nes neturėjo darbo. Gavusi stambesnę pinigų sumą J.Gnižinskaitė sakė padengusi ir dalį skolos už butą.

Nurašė dalį skolos

Skolos raštelius svetimu vardu ir pavarde J.Gnižinskaitė sakė pasirašiusi, nes jai nepatiko jos pačios vardas ir pavardė, todėl norėjo juos pasikeisti.

Pinigų J.Gnižinskaitė sakė negrąžinusi, nes jų neturėjo.

Dalį skolos moteris sakė verslininkui padengusi sukurdama jam modelių agentūros profilį internete ir keldama skelbimus.

Už tai verslininkas nurašė J.Gnižinskaitei 230 eurų skolos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.