Šakių rajono meras J.Bertašius lieka pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu

Lietuvos apeliacinis teismas

Šakių rajono meras J.Bertašius lieka pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu.
Šakių rajono meras J.Bertašius lieka pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2016, 5:44 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:22 PM

Po Apeliacinio teismo sprendimo nuosprendis merui įsiteisėjo. J.Bertašiui anksčiau skirta piniginė apie 6 tūkst. eurų bauda. Pasak teismo, tokia bausmė yra tinkama, o tenkinti gynėjo skundą nėra pagrindo.

2014 metų gruodį nuosprendį J.Bertašiui paskelbė Kauno apygardos teismas.

„Nieko naujo neišgirdom – formalus skundo įvertinimas, formalus sprendimas, kvepia politika. Nėra pagrįstų mano kaltės įrodymų“, – BNS po teismo posėdžio sakė J.Bertašius. Jis sakė esąs nusivylęs Lietuvos teismais.

Jis teigė, kad tiesiog rūpinosi automobilių aikštelės ir praktinio mokymo aikštelės įrengimu, esą tai gyvybiškai buvo reikalinga gimnazistams. Be to, buvo vykdomas tarybos sprendimas.

Kartu su meru dėl turto iššvaistymo nuteista Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus vedėja Marija Jurgilienė.

Jie kaltinti, kad 2012 metais M.Jurgilienė parūpino J.Bertašiui į sodybą statybos darbams 245 tonas smėlio iš karjero, priklausančio valstybei, už tai, kad šis, pasinaudodamas savo visuomenine padėtimi, tarnyba, įgaliojimais, pažintimis ar kita tikėtina įtaka, greičiau išspręstų praktinio vairavimo mokymo aikštelės, reikalingos centrui mokyti vairuotojus, įrengimo klausimą.

Apeliacinio teismo teisėja Laima Garnelienė sakė, kad žemesnės instancijos teismas J.Bertašiaus veiksmus kvalifikavo tinkamai.

„Iš telefoninių pokalbių matyti, kad jam, o ne sūnui reikėjo smėlio“, – sakė teisėja.

J.Bertašius kaltas neprisipažino ir teigė, kad smėlio reikėjo ne jam, o sūnui, ir jis nesitikėjo, kad už jį nebus sumokėta. Dėl vairavimo aikštelės jis teigė, kad buvo gautas švietimo ir mokslo ministro įsakymas, jog jei iki rugsėjo 1 dienos aikštelė nebus įrengta – Kudirkos Naumiesčio skyrius bus uždarytas.

Iš J.Bertašiaus ir M.Jurgilienės solidariai Aplinkos ministerijos Marijampolės regiono aplinkos apsaugos departamentui priteistas žalos atlyginimas už pasisavintą smėlį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.